У європейських фермерів нова претензія до України — цукор
У європейських фермерів нова претензія до України — цукор

У європейських фермерів нова претензія до України — цукор

Французькі виробники цукрових буряків вимагають, щоб цукор з України реекспортувався за межі Європи, аби не завдати шкоди місцевим виробникам.

Французька група виробників цукрових буряків CGB заявила, що імпорт українського цукру до ЄС може сягнути 700-800 тис. т у 2023/24 МР. Це приблизно вдвічі перевищує імпорт попереднього сезону та значно перевищує середній п’ятирічний показник у 21,5 тис. т, пише Bloomberg

«Нам потрібна чітка відповідь від Європейської комісії щодо майбутнього управління цим надходженням цукру», — йдеться в презентації CGB.

Вимоги виробників цукру виникли після аналогічної напруженості через сплеск експорту зерна з України, який спонукав кілька східноєвропейських країн заборонити закупівлі на тій підставі, що постачання знижували місцеві ціни. 

Незважаючи на зростання імпорту українського цукру, ціни на цукор у ЄС залишаються високими на тлі його глобального дефіциту. Внутрішні ціни на білий цукор перевищують 800 €/т, що є найвищим показником за останні 10 років, свідчать дані ЄС.

Источник материала
loader
loader