20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що чекає на світ, якщо він програє у боротьбі з малярією – ВООЗ
Що чекає на світ, якщо він програє у боротьбі з малярією – ВООЗ

Що чекає на світ, якщо він програє у боротьбі з малярією – ВООЗ

У своїй останній заяві ВООЗ чи не вперше визнала, що боротьба з малярією – небезпечною для людей хворобою, яка переноситься комарами, на даному етапі – програна.

Що нас очікує далі важко передбачити. Всесвітня організація охорони здоров’я у своєму звіті заявила про небезпечну тенденцію.

Росте і загальна кількість хворих, і смертність від малярії

Так, у 2022 році кількість захворілих збільшилася одразу на п’ять мільйонів осіб і склала 249 млн людей.

Зараз дивляться

Експерти зауважили, що в період з 2000 по 2019 рік летальність від малярії знизилась з 864 тис. до 576 тис. випадків. Однак під час пандемії Covid-19 показник знову пішов вгору.

За підсумками минулого, 2022 року,  від цього небезпечного захворювання померло вже 608 тис. людей. Більш за все лякає, що серед торішніх жертв переважали маленькі діти.

Фахівці дійшли висновку, сплеск захворюваності стався через коронавірусну пандемію та погодні катаклізми, пов’язані з кліматичними змінами.

Прогрес у боротьбі з малярією, який неухильно зростав з 2015 року, зупинився, а подекуди навіть зафіксований відчутний регрес.

Виконавчий директор Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Пітер Сендс заявив, якщо не вжити заходів зараз, малярія може різко відродитися, звівши нанівець досягнуті неймовірними зусиллями успіхи останніх двох десятиліть.

ВООЗ зазначає, що наступного року очікується надходження в продаж одразу двох вакцин проти малярії.

Передбачається, що це допоможе повернутися на втрачені позиції, а то й рушити вперед.

Джерело:

Теги по теме
ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом