1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кордон України зі Словаччиною: чи почався страйк, розповіли в ДПСУ
Кордон України зі Словаччиною: чи почався страйк, розповіли в ДПСУ

Кордон України зі Словаччиною: чи почався страйк, розповіли в ДПСУ

Блокування кордону з Україною словацькими перевізниками ще не розпочалося, оскільки страйк анонсували на 16:00, однак наразі на єдиному пункті пропуску для вантажного транспорту в чергах перебувають близько 600 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, відповідаючи на питання ведучого ICTV Вадима Карп’яка.

За його словами, до 6 листопада тут не фіксували черг, але після блокування кордону з Польщею, водії почали шукати альтернативні шляхи через Словаччину та Угорщину.

Зараз дивляться

– Станом на ранок на напрямку пункту пропуску Ужгород – Вишнє Нємецке (кордон зі Словаччиною) в чергах перебуває близько 600 вантажівок. А на кордоні з Угорщиною навпроти пункту пропуску Тиса – до тисячі вантажних транспортних засобів, які очікують можливості перетину кордону, – уточнив прикордонник.

Демченко зауважив, що саме на КПП Вишнє Нємецке представники союзу перевізників Словаччини планують розпочати страйк. Якщо його заблокують, то рух з сусідньою країною практично зупиниться.

Він нагадав, що 21 листопада вже була подібна ситуація, проте тоді словацькі перевізники не взяли на себе таку відповідальність.

– Але власне 21 числа ми мали півдня заблокованого кордону, коли вантажівки практично не рухалися на виїзд та в’їзд… Сьогодні о 16:00 за Києвом будемо бачити, яка складеться ситуація на кордоні зі Словаччиною далі. Хоча учасники цієї акції зазначили, що вони на виїзд зі Словаччини пропускатимуть десь по 4 вантажівки на годину, – додав Демченко.

Щодо блокування українсько-польського кордону на чотирьох напрямках, за його словами, воно триває цілодобово. Наразі в чергах у бік України перебуває приблизно 2,1 тис. вантажівок.

Фото: UNAS

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом