Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 листопада 2023 року

Засідання Ради Україна-НАТО, блокада українсько-польського кордону, повзуча окупація в Грузії, «злодії в законі» Путіна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ІCTV/СТБ 

У блоці каналу «FreeДом» економіст Олександр Савченко заявив, що компанії, які належать оточенню Путіна, можна назвати «злодіями в законі» — вони фінансують всю протиправну діяльність Росії за кордоном, включно з підкупом чиновників та диверсіями.

Політичний коментатор Олексій Буряченко віддав належне Фінляндії, яка рішуче завадила росіянам розіграти карту зі дестабілізацією ситуації в їхній країні та країнах Балтії. Фінляндія закрила пункти пропуску на кордоні й цим загнала росіян у ще більший куток.

На думку експерта з міжнародної безпеки Тараса Жовтенка, важливо не допустити, щоб Росія вбачала у продовженні війни з Україною засіб перешкоджання потенційному вступу нашої держави до НАТО: для цього західні партнери мають менше зволікати із допомогою. 

У блоці каналу «Інтер» воєнний оглядач Владислав Селезньов назвав ворожі танки головним злом, з яким стикаються наші захисники, адже саме бронетехніка дозволяє формувати наступальні ударні угруповання.

Ексчлен грузинського уряду Дмитро Шашкін зазначив, що грузинська влада, як і 20% країни, окупована росіянами, а перед Грузією нині стоять проблеми виживання, незалежності, суверенітету та протидії «повзучій окупації», внаслідок якої росіяни загарбали територію, співставну за площею із містом Сухумі.

Російський опозиціонер Андрій Сидельников не згоден, що Кремль боїться протестів «дружин мобілізованих». На думку Сидельникова, влада повністю контролює ситуацію, а самі акції не становлять загрози, оскільки російське суспільство відвертається від теми війни і прагне її не помічати.

У блоці ІCTV/СТБ політичний коментатор Володимир Фесенко відзначив важливість сформованого в межах Ради Україна-НАТО списку реформ, необхідних Україні для руху в Альянс: мовляв, були побоювання, що партнери постійно висуватимуть нові умови, а так завдяки роботі дипломатів маємо конкретизацію і можемо працювати в цьому напрямі. 

Заступник директора Ради зовнішньої політики «Українська призма» Сергій Герасимчук озвучив причину того, що кризу на українсько-польському кордоні не вдається вирішити: у Польщі відбувається дивна ситуація, коли президент доручив сформувати уряд, який гарантовано не матиме підтримки у парламенті, його вже називають «урядом зомбі», який «проживе менше, ніж метелик». Коли процес все ж перейде до Дональда Туска, шанси вирішити проблему на кордоні суттєво зростуть, вважає Герасимчук.

Журналіст російського телеграм-каналу «Можемо пояснити» Ілля Давлятчин прокоментував інформацію про те, що росіяни почали називати дітей іменами Росія, Путін, Крим: «Нехай краще дивляться в майбутнє і називають Репарація і Гаага».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом