Війна у глухому куті? Ексголовком ЗСУ пояснив, що зараз відбувається на фронті
Війна у глухому куті? Ексголовком ЗСУ пояснив, що зараз відбувається на фронті

Війна у глухому куті? Ексголовком ЗСУ пояснив, що зараз відбувається на фронті

Україні потрібний потужний резерв не лише кількісний, а й якісний

Колишній головком ЗСУ Віктор Муженко не згоден із твердженням про те, що ситуація на фронті зайшла в глухий кут. Він також назвав речі, на яких, на його думку, слід зосередитись нинішньому командуванню армії.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню ВВС. Щодо "глухого кута", Муженко зазначив, що на війні бувають не лише перемоги, а й поразки. Буває не лише успішне просування, а й стримування нас ворогом. Не лише наступ, а й оборона. Так от зараз, на його думку, сьогодні нагальні питання вже мають перехід до оборони.

"Стратегічно активної оборони, яка б передбачала завдання контрударів. А за умов успіху на окремих напрямках – контратак на рівні відповідних підрозділів. Нам потрібно переформатувати фронт. Нам потрібно створити потужний резерв не тільки кількісний, але й якісний. А якісний резерв – це наявність військових організмів: бригада, корпус і таке інше. Підготовлених, оснащених, злагоджених, з високим моральним духом і спроможних вирішити питання", — сказав він.

Він пояснив, що має на увазі створення відповідних оперативних угруповань, і відповідних бойових порядків, оформлення, створення відповідної системи управління і т.д.

"Тому що на сьогодні ми знаємо випадки, коли на окремих напрямках є десятки, а то і більше частин і підрозділів, які замикаються на один орган управління. В такій ситуації просто неможливо здійснювати якісне своєчасне управління, реагувати на ті ризики, які виникають. Оце я маю на увазі. Це складний процес. Він пов'язаний з ризиком, але потрібно йти на цей ризик. Прорахований ризик. Потрібно йти і переформатувати фронт. І це стосується, мабуть, не тільки фронту від Куп'янська до Херсона чи Голої Пристані. А це і східна частина – від Харкова до Сум і до Чернігова. Це Північ – Чернігівська область, Київська, Житомирська, Рівненська. Ми повинні розуміти, які угруповання є і де перебувають резерви. Тому що якщо командир чи командувач не має резервів – то хоч він ще не програв, але вже створені всі умови для того, що він може програти", — каже Муженко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Зеленський прокоментував гучну статтю Залужного про ситуацію на фронті та сказав, що допоможе Україні.

Теги по теме
Украина война Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом