Єврокомісія не підтримає скасування «транспортного безвізу» з Україною
Єврокомісія не підтримає скасування «транспортного безвізу» з Україною

Єврокомісія не підтримає скасування «транспортного безвізу» з Україною

Європейська комісія підтримує збереження дії Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та Європейським Союзом, що дозволяє українським водіям не отримувати дозволи для здійснення міжнародних перевезень. Про це на пресконференції у Брюсселі заявила єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян, повідомляє РБК-Україна.

«Цей пінг-понг між Україною та Єврокомісією – несправедливий. А тим часом на кордоні страждають люди, а наші зовнішні кордони Євросоюзу стають заручниками. Тож ідея повернення дозволів є неприйнятною, адже саме з цією метою ми відмовилися від дозволів», – зазначила єврокомісар за підсумками Ради ЄС на рівні міністрів інфраструктури і транспорту.

Також А. Велян відзначила готовність Євросоюзу «твердо захищати» Угоду про лібералізацію вантажних перевезень і продовжувати пояснювати її переваги як для європейського ринку, так і для України та Молдови.

«Ця угода погоджена Єврорадою, має чіткі рамки, обмежену лібералізацію, і якщо щось відбувається поза межами цієї угоди, то першочергова відповідальність за її вирішення лежить на національному органі влади», – сказала вона.

Крім того, А. Велян повідомила, що Єврокомісія запропонувала список із 13 заходів, «що можуть бути швидко реалізовані та вирішать занепокоєння протестувальників».


Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader