2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Головні новини за 5 грудня: коли чекати на обстріл в Україні, поки прокурорів вітають у розпал війни, а військові шоковані походом до ЦУМу
Головні новини за 5 грудня: коли чекати на обстріл в Україні, поки прокурорів вітають у розпал війни, а військові шоковані походом до ЦУМу

Головні новини за 5 грудня: коли чекати на обстріл в Україні, поки прокурорів вітають у розпал війни, а військові шоковані походом до ЦУМу

Коли чекати на обстріл – Повітряні сили попередили

Росіяни, за словами Юрія Ігната, діятимуть виходячи зі своєї стратегії, що не змінилася, - завдати шкоди за будь-яку ціну. Про це речник розповів в інтерв'ю.

"Вони, повірте, захочуть завдати нам якомога більшої шкоди. Нічого у їхній політиці не змінилося. Якщо вони ще не приступили до таких ударів, вони можуть зробити це в будь-який інший день" - Розповів Спікер повітряних сил.

За його словами, для ударів по енергетичній інфраструктурі окупанти мають певний запас ракет. Він набагато менший, ніж був торік. Але загрозу поки що становитимуть, переважно безпілотники.

Результат обстрілів, фото: скріншот з відео

Як вітають прокурорів у розпал війни: "Люди йдуть косяками з підношеннями"

1 грудня працівники прокуратури відзначали своє професійне свято. Відомий журналіст "Української правди" Михайло Ткач зняв розслідування про те, які вітають шановні чиновники в нашій країні.

Журналісти "Української правди" зняли відеоматеріал, на кадрах якого можна побачити нескінченну хвилю подарунків та квітів у День працівників прокуратури під Офісом генерального прокурора та Київської прокуратури.

Одним із тих, кого помітили під Офісом прокуратури, був нардеп від забороненої партії "ОПЗЖ" Григорій Мамко, який пояснив журналістам, що брав участь в урочистостях від профільного комітету ВРУ.

Подарунки прокурорам. Фото скріншот Youtube

Військовий шокований візитом до ЦУМу: дорогі автомобілі, "втрачати" леді та "папики"

Поки наші захисники, ризикуючи життям, захищають нашу країну у крижаних бліндажах, для деяких українців життя з початку війни взагалі не змінилося. Військовий розповів про свої враження від візиту до столичного ЦУМу та його аудиторії.

Депутат Харківської міськради Ігор Черняк, який зараз служить у ЗСУ, в яскравих фарбах описав те, що відбувається у головному торговому центрі Києва, тоді як нашим бійцям на передовій не вистачає зброї та автомобілів.

Він розповідає, що на кілька днів заїхав до столиці у справах та вирішив запаркуватися біля ЦУМу. Розмах місцевого автопарку під час повномасштабного вторгнення вразив воєнного.

ЦУМ в Києві, фото: Знай

Погодні аномалії: що принесе перша декада грудня Україні – прогноз синоптика

Погода в Україні обіцяє прохолодні дні на початку грудня. Антициклон над Західним Сибіром принесе із собою холодну повітряну масу із центральних районів Азії, викликавши зниження температури на 5-8°С у всій країні.

Очікується відсутність значних опадів, за винятком деяких регіонів на півдні та сході країни. Вітер буде переважно східний, рвучкий.

Про це розповів метеоролог Ігор Кібальчич виданню "Метеопрог".

Зима. Фото: скрін youtube

Робити обов'язково тільки в одному випадку: у ПФУ підказали людям похилого віку важливий нюанс

Українські пенсіонери можуть отримувати заслужені виплати кількома способами: на банківську картку, поштою чи за довіреністю. Але трапляються випадки, коли картка втрачається.

Тому постає питання, що робити і чи потрібно повідомляти про це ПФУ, щоб не втратити пенсію. На це відповіли в одному із управлінь Пенсійного фонду України.

За словами фахівців, звертатися до Пенсійного фонду не потрібно, а краще одразу йти до банківської установи. Там зазвичай приєднують нову банківську картку до поточного пенсійного рахунку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Источник материала
Поделиться сюжетом