Людмила Монастирська виконає партію Турандот на сцені «Дніпро Опера»
Людмила Монастирська виконає партію Турандот на сцені «Дніпро Опера»

Людмила Монастирська виконає партію Турандот на сцені «Дніпро Опера»

Солістка Національної опери України, співачка зі світовим ім’ям Людмила Монастирська у грудні у Дніпрі виконуватиме партію принцеси Турандот в однойменній опері Джакомо Пуччіні, яку досі співала лише у столиці.

Про це оперна діва розповіла в інтерв’ю Укрінформу.

«Раніше я виконувала її тільки в Києві. Та й за кордоном я не дуже часто погоджувалась її співати, тому що партія надзвичайно складна, об’ємна. Я її якось навіть не дуже якось любила раніше, але зараз стала трошки інакше ставитися до неї», - сказала Монастирська.

Співачка тривалий час виконувала цю партію лише у Національній опері, відмовляючи навіть престижним іноземним театрам. Винятком стала згода навесні 2022 року виконати партію Турандот в Метрополітен-опера замість Анни Нетребко. У фіналі свого блискучого виступу Монастирська з’явилася загорнута у синьо-жовтий прапор під оплески залу.

У «Дніпро Опера» «Турандот» Джакомо Пуччіні буде виконуватися під диригуванням Василя Коваля.

«Ця вистава дуже непроста, і я радий, що місто Дніпро буде мати можливість насолодитися прекрасним співом Людмили Монастирської», - сказав диригент у коментарі Укрінформу.

Це вже друга їхня спільна робота - у серпні Коваль запросив співачку у Дніпро виконати партію Аїди в однойменній опері, а в листопаді маестро приїхав до Києва, щоб диригувати «Аїду» за участю Монастирської в Національній опері України.

Теги по теме
Днепр
Источник материала
Поделиться сюжетом