Чи можна самостійно обрати посаду під час мобілізації і які фахівці найбільше потрібні ЗСУ: роз'яснення
Чи можна самостійно обрати посаду під час мобілізації і які фахівці найбільше потрібні ЗСУ: роз'яснення

Чи можна самостійно обрати посаду під час мобілізації і які фахівці найбільше потрібні ЗСУ: роз'яснення

Збройні сили України продовжують відбивати атаки ворога, а на деяких напрямках також вести наступальні дії. Однак нестача людських ресурсів вважається однією з ключових причин, чому ЗСУ не можуть переломити ситуацію на фронті.

Якби було більше захисників, обстановка була б зовсім іншою, оскільки наразі навіть наступні операції Україна проводить з меншою кількістю осіб, ніж у тих, кого ми атакуємо. Тому українському війську необхідні нові кадри.  Детальніше про  те, чи можуть військові обирати посаду під час мобілізації та яких фахівців найбліьше потребують в армії розповість портал OBOZ.UA.

Які фахівці необхідні війську?

Перелік потрібних фахівців насправді досить обширний, і серед них є багато цивільних спеціальностей. Більше того, для того, щоб успішно виконувати завдання у військовій сфері, також необхідні вміння та навички, отримані у цивільному житті.

Уряд має намір залучити комерційні рекрутингові компанії для більш цілеспрямованого призову. Вони будуть розміщувати оголошення про вакансії у Збройних Силах на своїх платформах - це дозволить людям обирати конкретну посаду у військовій одиниці, де вони бажають працювати.

Як розповів керівник військового рекрутингу кадрової агенції Олексій Руденко, їх агенція вже прийняла близько 2,5 тис. зацікавлених осіб у Збройні Сили. Спектр військових вакансій досить широкий – від піхоти та артилеристів до розвідників радіоелектронної боротьби.

Також ЗСУ активно залучають фахівців з IT-сфери через різноманітні пошукові портали роботи. Ці спеціалісти можуть застосовувати свої навички та знання для розробки програм, кіберзахисту та навіть служби безпосередньо у бойових частинах. 

Водночас Руденко зазначив, що приватні кадрові агентства будуть лише допоміжним інструментом мобілізації, що стане одним з елементів цього процесу. Рекрутери переважно працюватимуть над формуванням солдатського та сержантського складу, оскільки запропоновані ними посади не вимагають особливих рівнів конфіденційності.

Чи можна самостійно обрати посаду під час мобілізації?

Секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України Роман Костенко наголосив, що будуть враховуватися не лише бажання, а й фізичні можливості осіб.

Він пояснив, що просте бажання стати спецпризначенцем не є достатнім критерієм, так само як і бажання стати танкістом для особи зростом 2 метри.

Ті, хто вже має попередній військовий досвід, автоматично володіють військовою спеціальністю, тоді як для тих, хто не мав досвіду, спеціальність визначається згідно з їх професійним багажем. 

Але іноді трапляються ситуації, коли воїн має військову спеціальність, але його призначають на іншу посаду.  Це пов'язано із тим, що у воєнний час попит на кадри надзвичайно високий, тому для поповнення Збройних сил військових можуть призначати на посади, які передбачені штатами воєнного часу, з урахуванням їхньої нової спеціальності та отриманого досвіду. Проте перед призначенням на нову посаду військовий обов'язково проходить підготовку.

Як повідомляв OBOZ.UA, у грудні очікуються деякі зміни в мобілізації. Зокрема, ТЦК отримають нові права, а всі підприємства та установи мають подати списки потенційних військовозобов'язаних.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом