Залучають абсолютно всі засоби й сили, – боєць розповів, як діють окупанти в Серебрянському лісі
Залучають абсолютно всі засоби й сили, – боєць розповів, як діють окупанти в Серебрянському лісі

Залучають абсолютно всі засоби й сили, – боєць розповів, як діють окупанти в Серебрянському лісі

Про це 24 Каналу розповів боєць спецпідрозділу "Гвардії наступу" Олександр Мамай. За минулу добу, 5 грудня, Сили оборони відбили 26 атакпротивника в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

На чому росіяни роблять акцент

Навіть військові дивуються, якщо у Серебрянському лісництві немає обстрілів більше ніж 10 – 15 хвилин. Таке може бути лише під час поганої погоди, коли не працюють гармати, міномети та дрони.

Росіяни залучають абсолютно всі наявні засоби й сили, починаючи від стрілецької зброї та закінчуючи авіацією, яка випускає не лише ракети, а й керовані авіабомби, які залишають вирви глибиною понад 7 метрів,
– мовив Мамай.

Насамперед в Серебрянському лісництві ворог працює мінометами та артилерією у зв'язці з дронами. Окупанти активно залучають ударні дрони, зокрема, так звані скиди – перероблені цивільні дрони, які скидають боєприпаси, а також FPV-дрони.

"Піхотні штурми чи атаки не відбуваються щодня, але також є. Ворог намагається десь промацувати наші слабкі місця, десь ми промацуємо слабкі місця ворога і як тільки така слабинка знаходиться, то, звісно, піхота наступає і йде вперед. Штурми відбуваються, але не так часто, як обстріли з гармат та мінометів", – зазначив боєць спецпідрозділу "Гвардії наступу".

Яку тактику застосовують росіяни в Серебрянському лісництві: дивіться відео

Чи використовують росіяни нові зразки озброєння

У Серебрянському лісництві на Луганському напрямку росіяни не використовували екстраординарних видів озброєння. Зазвичай, окупанти застосовують радянські міномети, танки, які запускають 120-мм снаряди, 152-мм гармати артилерії радянського типу, також є сучасні зразки техніки, зокрема, штурмовики Су-25.

"Росіяни використовують свої гелікоптери, які запускають некеровані реактивні снаряди. Вони не дуже точні, б'ють по площах, квадратах", – додав Мамай.

Яка ситуація на фронті

  • Командир роти ударних БпАК "АХІЛЕС" 92-ї ОШБ Юрій Федоренко розповів, що протягом останнього тижня на Бахмутському напрямку суттєво не змінилася ситуація. Нині окупанти застосовують різну тактику наступальних дій.
  • Країна-агресор з 2014 року намагається захопити Мар'їнку. Зараз місто вщент розбите, проте українські військові продовжують утримувати території у західній частині Мар'їнки.
  • Російський диктатор Владімір Путін наказав захопити Авдіївку до 14 грудня, адже тоді відбудеться так звана "пряма лінія" – спілкування з народом у формі запитань і відповідей. Втім, на думку військового експерта Петра Черника, навряд чи росіяни зможуть виконати посталене завдання.
Источник материала
Поделиться сюжетом