У НАЗК повідомили, коли буде відкрито публічний доступ до Реєстру декларацій
У НАЗК повідомили, коли буде відкрито публічний доступ до Реєстру декларацій

У НАЗК повідомили, коли буде відкрито публічний доступ до Реєстру декларацій

У грудні Національне агентство з питань запобігання корупції відкриє публічний доступ до Реєстру декларацій.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Зазначено, що пріоритетом НАЗК є забезпечення захисту інформації про декларантів, які здійснюють захист нашої держави, та членів їх сімей. Тому агентство працює над вилученням декларацій з публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поданих такими особами.

Зараз дивляться

– Не пізніше 10 грудня НАЗК завершить цю роботу за поданнями ініціаторів вилучення, які надійшли до цієї дати. Таким чином буде забезпечено відкритий цілодобовий доступ до Реєстру із врахуванням заходів безпеки, визначених п. 2-11 Прикінцевих положень Закону України Про запобігання корупції, – йдеться у повідомленні.

У НАЗК також нагадали декларантам та ініціаторам внесення подань про вилучення декларацій з публічної частини Реєстру, що залишилося обмаль часу для подачі до НАЗК відповідного подання до відкриття Реєстру.

При цьому ініціатором вилучення декларацій, поданих суб’єктами декларування, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генштаб України.

На підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а і повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подані за всі періоди. Всі документи, подані до Реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично.

Водночас вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій здійснюватиметься НАЗК за поданнями ініціаторів і після 10 грудня аж до дати завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.

Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено НАЗК  після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Відновлення електронного декларування

Електронне декларування для урядовців скасували після початку повномасштабної війни РФ проти України.

5 вересня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників. Водночас депутати не ухвалили одну з головних правок до закону, а саме – про негайне відкриття реєстру декларацій.

Згодом на сайті Офісу президента України було оприлюднено петиція, в якій Володимира Зеленського  закликали не підписувати ухвалений Верховною Радою законопроєкт. Необхідні 25 тис. голосів петиція набрала за рекордний час – три години.

12 вересня президент наклав вето на закон, який зберігає обмеження щодо електронного декларування.

20 вересня Верховна Рада підтримала виправлений закон про відновлення е-декларування з відкритими реєстрами під час воєнного стану в Україні, Зеленський його підписав.

Теги по теме
НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны