Зеленський звільнив свого представника у Верховній Раді
Зеленський звільнив свого представника у Верховній Раді

Зеленський звільнив свого представника у Верховній Раді

Федір Веніславський раніше також був представником президента України в Конституційному суді, коли тривав судовий процес щодо конституційності указу з приводу дострокового розпуску Верховної Ради.

Президент України Володмир Зеленський підписав указ №812/2023 про звільнення представника президента у ВР, члена комітету з питань нацбезпеки та оборони Федора Веніславського від виконання обов’язків представника президента України у Верховній Раді України. Про це йдеться в документі на офіційному сайті президента 7 грудня.

"Увільнити Веніславського Федора Володимировича від виконання обовʼязків Представника Президента України у Верховній Раді України", — йдеться в президентському указі.

Важливо Мобілізація в Україні: Рада пропонує вручати повістки електронною поштою та рекомендованим листом

Що відомо про Веніславського

Федір Веніславський був представником президента України Володимира Зеленського у Конституційному Суді України від червня 2019 року.

Він є народним депутатом Верховної Ради IX скликання від фракції "Слуга народу".

У 2019 році був представником президента України в Конституційному суді в судовому процесі щодо конституційності указу президента з приводу дострокового припинення повноважень Верховної Ради. Член Комісії з питань правової реформи з 7 серпня 2019-го. Того ж року був обраний член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

У вересні 2022 року Веніславського звільнили з посади представника президента в КС, після чого його призначили представником президента у Верховній Раді.

Додамо, що раніше, за інформацією Веніславського, в комітеті Верховної Ради України з нацбезпеки, оборони та розвідки обговорювали можливість демобілізації українських військових після 36 місяців служби. Крім того, Веніславський заявив, що теперішнє законодавство України не передбачає можливості звільнення в запас військовослужбовців строкової службипід час воєнного стану.

Зазначимо, що 5 грудня народний депутат, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив, що у Верховній Раді обговорюють питання можливості вручення повісток через електронну пошту і рекомендованим листом.

В інтерв'ю "РБК-Україна" Веніславський також висловив свої думки щодо різної інформації, яку публікують західні ЗМІ про нібито можливість спонукання партнерами України до переговорів з Москвою. Він такожрозкрив позицію нашої держави з цього питання.

Теги по теме
Украина Верховная Рада увольнение указ
Источник материала
Поделиться сюжетом