Артист Михайло Кукуюк розповів про "найкращу акторку України", яка після 24 лютого пішла чистити картоплю на фронт
Артист Михайло Кукуюк розповів про "найкращу акторку України", яка після 24 лютого пішла чистити картоплю на фронт

Артист Михайло Кукуюк розповів про "найкращу акторку України", яка після 24 лютого пішла чистити картоплю на фронт

Актор Михайло Кукуюк розповів про свою колегу, яка з перших днів вторгнення пішла на фронт. Артистка працювала кухарем на передовій.

В розмові з OBOZ.UA артист зізнався, що нині жінка перебуває на лікуванні у військовому госпіталі. Михайло Кукуюк каже, що ті, хто не бере участь у безпосередніх зіткненнях на фронті, ризикують своїм життям не менше, ніж бійці в окопах.

"У мене є друг – акторка, яку вважаю одною з найкращих в Україні, – говорить актор. – Вона зразу пішла в ЗСУ, а зараз – у військовому шпиталі. Ми знаємо людей, в яких посікло обличчя та тіло, а є люди, у яких мозок не впорався з усім цим. Ми разом вчилися у одного з найкращих викладачів театрального – Миколи Рушковського. Їй казали: "Світланко, ти однозначно будеш десь в Європі". Вона не брала участь в безпосередніх зіткненнях, як жінка, була при кухні. Але чомусь люди думають, що такі люди більш захищені, ніж бійці. По-перше, робота пекельна: о п’ятій ранку маєш встати, начистити купу всього, приготувати, а потім перемити. По-друге, кухня – це також стратегічний об’єкт, туди так само прилітає, як і в окопи".

Раніше OBOZ.UA писав, що актор Дмитро Сова, який нині служить в ЗСУ, пояснив, чому його дружина, акторка Даша Легейда, яка планувала піти на фронт медичним медиком, вимушена відмовитися від цих планів

Артист каже, що його дружині необхідна операція: "Даша активно волонтерить. Тричі на тиждень з дівчатами допомагають у госпіталях пораненим. Спілкуються з хлопцями, розносять продукти. Найчастіше в Інституті ортопедії та травматології. Там багато поранених, яким важко пересуватися, тому зайві руки дуже необхідні. Після побаченого не раз мені казала: "Хочу піти на бойового медика". А це дуже велике навантаження – і фізично, і психологічно. А вона має чималі проблеми з коліном – потрібна операція. І вже давно. А коли почалася війна – не до цього стало, хоча можу собі тільки уявити, яких сил їй вартують вистави, де треба танцювати, стрибати".

Повне інтерв'ю з Михайлом Кукуюком читайте в неділю, 10 грудня.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом