НАЗК склало протоколи на кількох колишніх високопосадовців
НАЗК склало протоколи на кількох колишніх високопосадовців

НАЗК склало протоколи на кількох колишніх високопосадовців

НАЗК склало протоколи на кількох колишніх високопосадовців

Протоколи про правопорушення складені зокрема на Дубінського, Проніна, Головатого та інших.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протоколи про правопорушення на п'ятьох колишніх чиновників, повідомляє НАЗК.

"НАЗК склало низку протоколів про адміністративні правопорушення та винесло кілька приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів", - сказано в інформації.

Так, минулого місяця НАЗК склало протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією стосовно народного депутата України Олександра Дубінського. Національне агентство встановило, що Дубінський надіслав депутатські звернення до Міністерства охорони здоров’я та ДБР для задоволення приватного інтересу – отримання відомостей, необхідних для власного захисту від кримінального переслідування.

Аналогічний протокол складено щодо колишнього заступника голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Філіпа Проніна. Він, перебуваючи у підпорядкуванні ексголови АРМА Дмитра Жоравовича, погоджував встановлення йому додаткових стимулюючих виплат в умовах реального конфлікту інтересів. Зокрема, на другий день повномасштабного вторгнення Пронін погодив встановлення Жоравовичу надбавку за інтенсивність праці у 330% до кінця 2022 року, а також 150% надбавки за виконання особливо важливої роботи до квітня 2022 року.

До Шевченківського районного суду міста Києва НАЗК направило для розгляду по суті протокол стосовно колишньої Голови Національної комісії зі стандартів державної мови Орисі Демської. Під час здійснення моніторингу та контролю за виконанням актів законодавства з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, виявлено, що вона всупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції» підписала наказ щодо встановлення собі надбавок за інтенсивність праці в листопаді та грудні 2021 року.

Також НАЗК склало протоколи про адміністративне правопорушення стосовно в.о. голови Конституційного Суду України Сергія Головатого та керівника секретаріату КСУ Віктора Бесчастного. Вони відмовились надати запитувану Національним агентством інформацію.

Нагадаємо, конфлікт інтересів виникає в умовах, за яких особисті обставини впливають на об’єктивність та неупередженість прийняття рішень. Такі обставини часто призводять до вчинення службовцями корупційних чи пов’язаних з корупцією правопорушень.

Раніше повідомлялося, що НАЗК перевіряє на конфлікт інтересів заступника офісу президента Ростислава Шурму при здійсненні ним службових повноважень. Запит на цю перевірку надіслала група депутатів.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом