Е-декларування з відкритими реєстрами відновлено – НАЗК
Е-декларування з відкритими реєстрами відновлено – НАЗК

Е-декларування з відкритими реєстрами відновлено – НАЗК

10 грудня Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Про це йдеться у повідомленні

Зазначається, що доступ до реєстру декларацій відкрито на вимогу ухваленого Радою Закону № 3384-IX, з урахуванням заходів безпеки, визначених п. п. 2-11 Прикінцевих положень Закону України Про запобігання корупції.

Зараз дивляться

В Агентстві повідомили, що деякі декларації вилучено з публічного доступу.

– Вилучення документів із публічної частини Реєстру декларацій можливе і після його відкриття до завершення або скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі, – поінформували в НАЗК.

Крім того, в Агентстві нагадали, що на підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані за всі періоди.

При цьому всі документи, опубліковані у Реєстрі декларантами, щодо яких на підставі подань уже застосовано заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично.

Ініціатором вилучення декларацій, поданих суб’єктами декларування, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генштаб ЗСУ.

Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено НАЗК після завершення або скасування воєнного стану в Україні.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом