20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЗСУ мають успіхи на лівобережжі Херсонщини – ISW
ЗСУ мають успіхи на лівобережжі Херсонщини – ISW

ЗСУ мають успіхи на лівобережжі Херсонщини – ISW

Українські сили зберігають позиції на східному березі річки Дніпро. Ймовірно, ЗСУ вже контролюють весь острів Великий Потьомкін, що на південний захід від Херсона.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Луганська область

Російські війська 10 грудня продовжили локальні наступальні операції на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна, але не домоглися якихось підтверджених успіхів. У Генштабі України повідомили, що українські сили відбили щонайменше сім атак російських військ на Куп’янському напрямку в районі Синьківки, Петропавлівки і Новоселівського та щонайменше п’ять атак російських військ на Лиманському напрямку у районі Макіївки, Тернів і Серебрянського лісництва.

Зараз дивляться

Прессекретар командування Сухопутних військ України підполковник Володимир Фітьо заявив, що погана погода, зокрема крижаний дощ і мінусова температура, призвела до зменшення атак російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках 9 грудня.

Російські джерела стверджують, що 10 грудня українські сили провели наземні атаки на лінії Куп’янськ-Сватово-Кремінна і нещодавно досягли успіхів.

Один з російських воєнкорів заявив, що українські сили домоглися певних успіхів у Серебрянському лісництві минулого тижня. Водночас російські джерела, зокрема в Міноборони РФ, заявили, що російські війська 9 і 10 грудня відбилися від нападу української армії в районі Синьківки, Торського і Серебрянського лісництва.

Донецька область

10 грудня російські війська провели наземні атаки на північний схід від Бахмута, але не домоглися жодних підтверджених успіхів. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки в районі Веселого (18 км на північний схід від Бахмута).

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

10 грудня російські війська продовжили наступальні дії на захід і південь від Бахмута і нещодавно домоглися підтверджених успіхів. Геолоковані кадри, опубліковані 10 грудня, показують, що російські війська просунулися на північ від Хромового. Додаткові геолоковані кадри, опубліковані 9 грудня, показують, що російські війська просунулися на північ і південний схід від Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута).

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська ввели в бій у напрямку Часового Яру додаткову живу силу, зокрема елементи 200-ї мотострілецької бригади і невказані підрозділи ПДВ.

Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили щонайменше 14 російських атак у районі Григорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщівки та Андріївки.

Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили атаки української армії в районі Кліщіївки і Північного.

10 грудня російські війська продовжили наступальні операції під Авдіївкою і нещодавно домоглися підтверджених успіхів. Геолоковані кадри, опубліковані 9 грудня, показують, що російські війська просунулися на схід від Степового (3 км на північний захід від Авдіївки).

Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили щонайменше 39 російських атак на схід від Новобахмутівки, поблизу Степового, Авдіївки та Первомайського; і на південь від Тоненького і Сєвєрного.

Голова Авдіївської МВА Віталій Барабаш заявив, що російські війська постійно атакують і завдають ударів по українських позиціях під Авдіївкою, незалежно від погодних умов.

Російські війська продовжили наступ на захід і південний захід від Донецька 10 грудня і нещодавно домоглися підтверджених успіхів. На кадрах із геоприв’язкою, опублікованих 10 грудня видно, що російські війська незначно просунулися в напрямку Мар’їнки.

Південна вісь

10 грудня російські війська продовжили наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької області, але не домоглися якихось підтверджених успіхів.

Також 10 грудня війська РФ наступали на заході Запорізької області і, як повідомляють, домоглися непідтверджених успіхів.

Український Генштаб повідомив, що українські війська відбили три російські атаки на захід від Роботиного та в районі Новопокрівки.

Українські війська 10 грудня продовжили наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області. У Генштабі України повідомили, що українські сили зберігають позиції на східному березі річки Дніпро і завдають ударів по російських позиціях у цьому районі.

– Російський мілблогер заявив, що українські сили захопили нові позиції на острові Великий Потьомкін (на північний захід від Херсона), хоча ISW вважає, що українські сили вже контролюють весь острів, – вказують аналітики.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 656-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны