У КМДА розповіли, як зачинені станції метро можуть працювати в човниковому режимі
У КМДА розповіли, як зачинені станції метро можуть працювати в човниковому режимі

У КМДА розповіли, як зачинені станції метро можуть працювати в човниковому режимі

Міська влада Києва планує запустити човниковий рух на закритій ділянці «синьої» лінії метро вже 13 грудня.

Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в ефірі телеканалу КИЇВ24, передає Укрінформ.

За його словами, наразі триває випробування човникового руху в нічному режимі. Планується запустити два потяги по двох коліях з інтервалом 15-30 хвилин.

Водночас Кандибор додав, що влада хоче чітко прорахувати графіки руху потягів. “Ми не хотіли б вводити людей в оману й казати, що це буде якийсь інтервал… Ми чітко прорахуємо, чітко проінформуємо, зробимо графік, щоб пасажир розумів, у який час йому треба підійти на станцію”, – підкреслив посадовець.

Він пояснив, що влада планує зменшити навантаження на наземний транспорт, який зараз перевозить пасажирів між станціями метро “Голосіївська” і “Деміївська”.

“Ми будемо розуміти, що частина пасажирів перейде на цей човниковий потяг і зменшиться навантаження на автобуси”, – сказав Кандибор.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня влада Києва оголосила про зупинення руху поїздів метро на відрізку між станціями "Либідська" і "Деміївська" у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення.

При цьому було організовано рух наземного транспорту, що дублює маршрути закритих станцій метро

У зв’язку з підтопленням тунелів правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Фото: Офіційний портал Києва

Теги по теме
Киев Транспорт
Источник материала
loader
loader