"Усі ми будемо солдатами". Відомий актор, який буває на фронті, попередив українців про підступність ворога
"Усі ми будемо солдатами". Відомий актор, який буває на фронті, попередив українців про підступність ворога

"Усі ми будемо солдатами". Відомий актор, який буває на фронті, попередив українців про підступність ворога

Український актор Михайло Кукуюк, який часто буває з виступами на фронті, звернувся до українців у тилу. На думку артиста, ми всі маємо піти на тактичну медицину, бо війна, схоже, затягується надовго і стосуватиметься кожного.

Михайло Кукуюк щиро дивується, що українців час від часу "занурюють у теплу ванну", мовляв, перемога ось-ось. У розмові з OBOZ.UA актор наголосив, що "ворог – підступний, лихий та підлий".

"Ми всі маємо піти на тактичну медицину, бо невідомо, що завтра буде, – каже Михайло Кукуюк. – Росіяни теж вчаться. В наших новинах помітив тенденцію: мовляв, все буде добре. Я не хочу казати, що на нас надівають рожеві окуляри. Однак вважаю, що треба частіше дивитися правді в очі: ворог підступний і лихий. І їх елементарно більше, ніж нас. Ще відомий німецький політик ХІХ сторіччя Бісмарк казав: не ходіть у Росію, бо, по-перше, це довгі дистанції, по-друге – велика кліматична різниця, по-третє – низький рівень запитів у народу. Не потрібна їм та цивілізація. Дрова матері привезуть за вбитого сина – та й добре".

"Ми маємо справу з дуже підлим ворогом, який тисне на слов'янство, на віру, – додає Кукуюк. – А в нас є люди, які досі бігають у церкви московського патріархату. Ми повинні не давати можливість зайти сюди російському – вони шукають шпарини, щоб знову залізти. Ніколи не забуду, як приїхав в одну з церков на Подолі батюшка з Росії: "Мені хоча б зиму перебути". Питають: "Що, у вас там все так погано? Кажете, що з Підмосков’я". А він: "Взимку їсти немає чого. Чоловіки на заробітках, жінки п'ють. Діти теж починають, а старі лежать, бо пити вже не можуть. Хоч би хто яєчко приніс, нічого немає". Я вже не згадаю, чим закінчилася ця історія, але людина коротко описала стан речей, який спостерігається не в якомусь Ниджньовартовську, а під Москвою".

"Якось у нас сталася така розмова з військовими на фронті, – продовжує Михайло. – Один каже: "У нас теж має бути відкритий дуже сильний відділ пропаганди". А з ним засперечалися: "Ну, ми ж не росіяни". А він: "Поки ми будемо гратися в толерантність, вони знову залізуть через церкви, фільми та попсу".

За словами Кукуюка, росіяни в популяризацію своєї мови та культури вкладають шалені кошти, а "деякі наші люди досі не розуміють доцільності української".

"Припустімо, ота викладачка російськомовна в столичному виші, яка "топила" за русскій мір, працювала собі спокійнісінько. А львівський виш вийшов з протестами проти Фаріон, яка всього-на-всього сказала необережну фразу. Ну, вона сказала таке, але я знаю, що хлопці з "Азову", ті, що російськомовні, ніяк не відреагували на слова. Це її фронт – мова. Замість того, щоб чубитись між собою, нам треба згуртовуватися, бо разом потім йти в розвідку. Всі ми будемо солдатами", – наголосив актор.

Повне інтерв'ю з Михайлом Кукуюком читайте тут.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом