Ліга чемпіонів: Шахтар програв Порту у феєричній грі з 8 голами
Ліга чемпіонів: Шахтар програв Порту у феєричній грі з 8 голами

Ліга чемпіонів: Шахтар програв Порту у феєричній грі з 8 голами

У середу, 13 грудня, відбувся поєдинок шостого туру групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА, в якому "Порту" приймав донецький "Шахтар". 

Гра проходила на стадіоні "Драгау" і завершилася перемогою португальського клубу. 

"Дракони" повели в рахунку в дебюті зустрічі - на 9-й хвилині м'яч у порожні ворота забив Галену, замкнувши передачу Еванілсона. На 30-й хвилині Данило Сікан рахунок зрівняв, забивши з передачі Олександра Зубкова. На 43-й хвилині Галену оформив дубль і вдруге вивів "Порту" вперед. 

На 62-й хвилині Мехді Таремі забив третій м'яч у ворота "Шахтаря". Асистував йому Галену. Через десять хвилин Естакіо зрізав м'яч у власні ворота після прострілу Сікана. На 76-й хвилині Пепе забив після подачі з кутового і збільшив перевагу "драконів". На 82-й хвилині Консейсау забив п'ятий м'яч "Порту". На 88-й хвилині "Шахтарю" вдалося відіграти ще один м'яч-гол у ворота португальського клубу забив Егіналду. 

"Порту" - "Шахтар" - 5:3

Голи: Галену 9, 43, Таремі 62, Пепе, Консейсау 82 - Сікан 29, Еустаукіо (автогол 73), Егіналду 88

"Порту": Кошта, Санусі, Пепе (Франко 81), Кардозу, Санчес (Маріу 78), Галену (Хайме 88), Еустаукіо (Груїч 81), Варела, Пепе, Таремі, Еванілсон (Консейсау 81)

"Шахтар": Різник, Матвієнко, Ракицький (Келсі 72), Бондар, Гочолейшвілі, Криськів (Невертон 59), Судаков, Степаненко, Бондаренко, Зубков, Сікан

Попередження: Судаков 54, Назарина 90, Бондар 90+1

У паралельному поєдинку "Антверпен" сенсаційно обіграв "Барселону" (3:2).  

Донецький "Шахтар" завершив груповий турнір Ліги чемпіонів з 9 балами в активі. "Гірники" посіли третє місце в групі Н і завоювали путівку в плей-офф Ліги Європи. "Порту" фінішував на другій сходинці з 12 балами. Перше місце в групі посіла "Барселона", яка набрала 12 балів. Останнє місце зайняв "Антверпен" - 3 очки. 

Теги по теме
Лига чемпионов
Источник материала
Поделиться сюжетом