В Києві вітер знову пошкодив найбільший прапор України
В Києві вітер знову пошкодив найбільший прапор України

В Києві вітер знову пошкодив найбільший прапор України

У четвер, 14 грудня, в соцмережах з’явилось відео пошкодженого прапора в Києві. За даними пабліку Kyiv LIVE, він зазнав ушкоджень через непогоду.

Це третій випадок за два місяці, коли головний прапор України страждає через непогоду. Попереднього разу полотно постраждало 27 листопада. Даних від КМВА відносно того, коли його замінять, наразі немає.  

Раніше KP.UA запитувала у фахівців, чи не треба надавати уваги таким речам, як пошкоджене вітром полотно прапору.   За словами відомого геральдиста Олексія Руденко, подертий шматок тканини «ніяк не може вплинути на нашу долю, бо це всього-на-всього матеріал».

- Конспірологія на рівні темних забобонів – дурниці.  Прапор – це один із головних символів країни і народу. У нас він називається і державним, і національним. Це дуже суттєво, бо в деяких країнах між цими поняттями є різниця, а у нас її немає. У нас це одне і завжди те саме поєднання двох рівновеликих смуг – синьої та жовтої із співвідношенням сторін 2 до 3-х. Як символ єдності держави і народу. Якщо одну тканину замінять іншою, це не матиме ніякого значення, бо то суто технічна робота, яку можна виконувати хоч кожен день, - наголосив Руденко.

Прапор був встановлений на території Національного музею історії України у Другій світовій війні 22 серпня 2020 року і має полотнище розміром 16 на 24 метри.

Вважається, що цей прапор є найвищим і найбільшим стаціонарно встановленим в країні, а його важливий символічний підйом призначався для вшанування Дня державного прапор.  

Теги по теме
Киев
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны