Кулеба пояснив, як Україна «дотиснула» Угорщину в питанні початку переговорів з ЄС
Кулеба пояснив, як Україна «дотиснула» Угорщину в питанні початку переговорів з ЄС

Кулеба пояснив, як Україна «дотиснула» Угорщину в питанні початку переговорів з ЄС

Україна виконала велику роботу для того, щоб лідери країн ЄС проголосували за відкриття вступних переговорів із нашою країною. Особливу увагу у цьому питанні було приділено Угорщині. Відповідну заяву зробив глава МЗС Дмитро Кулеба в Instagram-ефірі з журналістом Вадимом Карп'яком.

Міністр зізнався, що робота над рішенням про старт переговорів була однією з найскладніших у його дипломатичній кар'єрі.

«Справді, всі фактори склалися на рівні магії. Власне, що треба було зробити: працювати безпосередньо з угорцями. І я навіть уперше з початку війни безпосередньо зустрівся з Сійярто (главою МЗС Угорщини – «Главком»)», – сказав Кулеба.

Крім того, українська влада працювала з лідерами та міністрами інших країн, а також «з тими людьми в Європі, які все ще впливають на Орбана (прем'єр-міністра Угорщини – «Главком»)».

«І все це мало зійтися в одній точці, в один момент. Всі мали проявити характер, принциповість та дотиснути це питання. Ми його дотиснули», – підсумував міністр.

Раніше Орбан підтвердив, що проігнорував голосування за початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу, а свого ставлення до цього не змінив. Він залишається на своїй думці: Україна не готова до переговорів про вступ до ЄС, рішення про їх початок – це помилкове рішення, і Угорщина залишається від нього осторонь.

До слова, лідери країн Європейського союзу зустрінуться на саміті на початку 2024 року, щоб обговорити надання Україні 50 млрд євро.

Источник материала
loader
loader