Суд дозволив польским перевізникам відновити блокування кордону
Суд дозволив польским перевізникам відновити блокування кордону

Суд дозволив польским перевізникам відновити блокування кордону

Представник ультраправого Національного руху Рафал Меклер написав, що протестувальники “повертаються на кордон”.

Місцевий польський суд у п’ятницю скасував рішення голови гміни Дорогуськ про заборону блокування пункту пропуску Ягодин-Дорогуськ. Про це повідомив лідер протестувальників і представник ультраправого Національного руху Рафал Меклер на своїй сторінці в X.

“Повертаємося на кордон”, – написав він.

Зазначимо, що голова гміни Дорогуськ розпустив акцію протесту польських перевізників 11 грудня, а пізніше відмовився задовольнити нову заяву про протест.

Протест польських перевізників із блокадою ПП Ягодин – Дорогуськ, Краківець – Корчова і Рава-Руська – Гребенне розпочався 6 листопада, а 22 листопада блокада поширилася на пункті пропуску Шегині – Медика.

Організатори блокади повідомляли, що за офіційним дозволом місцевої влади, акція триватиме до 3 січня 2024 року, проте на окремих пунктах уже є дозволи на її продовження до лютого. 

За даними Держмитслужби, сумарний експорт автотранспортом з України в листопаді впав на 26,7% – до 783 тис. тонн, тоді як імпорт – на 23,5%, до 967,1 тис. тонн.

Як ми вже писали, в ДПСУ повідомили, що на польсько-українському кордоні перебуває близько 2600 вантажівок, є черги й на кордонах з іншими країнами. 



Теги по теме
Украина Польща Протест
Источник материала
loader
loader