РПЦ видала «патріарший календар» із ієрархами УПЦ МП - Євстратій Зоря
РПЦ видала «патріарший календар» із ієрархами УПЦ МП - Євстратій Зоря

РПЦ видала «патріарший календар» із ієрархами УПЦ МП - Євстратій Зоря

Російська православна церква випустила "Патріарший календар" – офіційне видання РПЦ, куди включені всі діючі єпископи РПЦ і Української православної церкви Московського патріархату, при цьому останні описані саме як архієреї МП.

Про це у Фейсбуці повідомив митрополит Православної церкви України Євстратій Зоря, ілюструючи сказане сторінками патріаршого календаря.

"У Мск випустили "Патріарший календар" – офіційне видання РПЦ, де всі діючі єпископи тієї структури, яка себе називає "незалежною УПЦ", – описані саме як архієреї Московського патріархату. Чи хтось із них письмово і офіційно заперечив/заперечить свою приналежність до МП?" – пише митрополит.

Він також зверув увагу, що ані митрополита Симеона (Шостацького), ані митрополита Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями МП, немає в календарі. "Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, реально розірвали свою підлеглість Моспатріархії", – констатував Зоря.

Як повідомлялося, Московський патріархат в Україні заперечує пов’язаність із РПЦ, хоча релігієзнавча експертиза Державної служби етнополітики та свободи совісті довела, що церковно-канонічний зв’язок УПЦ МП та РПЦ не усунено. Тож виданий у Росії календар це ще раз підтверджує.

Фото: pomisna.info

Теги по теме
Россия РПЦ
Источник материала
Поделиться сюжетом