Ізраїль заявив про готовність до нового припинення вогню
Ізраїль заявив про готовність до нового припинення вогню

Ізраїль заявив про готовність до нового припинення вогню

Президент Ізраїлю запропонував зробити ще одну гуманітарну паузу та додаткову гуманітарну допомогу, заради звільнення заручників.

В Ізраїлі заявили про готовність до нової паузи у бойових в обмін на визволення решти заручників, яких терористи ХАМАС утримують у секторі Гази. Про це у вівторок, заявив президент країни Іцхак Герцог послам 80 країн світу, повідомляє .

Зазначається, що Герцог прийняв послів та членів дипломатичного корпусу з більш ніж 80 країн для обговорення ситуації в Ізраїлі та у секторі Гази. Він повідомив послам, що Ізраїль готовий укласти нову угоду для повернення заручників, і описав зусилля Ізраїлю, які робляться в секторі Гази в гуманітарній сфері.

“Я можу підтвердити, що Ізраїль готовий до ще однієї гуманітарної паузи та додаткової гуманітарної допомоги, щоб забезпечити звільнення заручників”, – сказав президент Ізраїлю.

Він також підкреслив, що відповідальність за ситуацію, що склалася у секторі Гази, повністю лежить на лідері ХАМАС Ях’є Сінварі і керівництві терористів.

Розвідслужби вважають Сінвара одним із головних організаторів терористичної атаки 7 жовтня.

Нагадаємо, 1 грудня, Армія оборони Ізраїлю оголосила про закінчення перемир’я з ХАМАС і відновлення бойових дій у секторі Гази. В уряді Ізраїлю заявили, що ХАМАС утримує в Секторі Газа ще 137 заручників.



Теги по теме
Израиль Президент
Источник материала
loader
loader