В Україну було ввезено небезпечний сир, вироблений у Франції, повідомляє РБК-Україна.
На полицях українських магазинів з'явився сир під назвою "Reblochon de Savoie", який представляє потенційну загрозу для здоров'я споживачів.
Фахівці виявили у цьому продукті збудника стафілококової інфекції, і зараз експерти проводять дослідження всіх виробників цього сиру, щоб встановити масштаб зараження продукції.
Стафілокок, який був виявлений у сирі, може викликати стафілококові отруєння.
Джерелами цих отруєнь можуть бути різноманітні продукти, такі як м'ясні та рибні страви, молоко, сир, соуси, пудинги та кондитерські вироби з кремом. Інфекція може потрапити в молоко з вимені хворих корів, і хоча свіжа риба і птиця зазвичай не містять стафілококів, вони можуть бути заражені під час забою або обробки після забою.
Коли стафілокок потрапляє в організм людини, він починає виділяти ентеротоксин, який викликає харчове отруєння. Люди мають високу чутливість до цього ентеротоксину, і отруєння виникає у 90% осіб, що вжили заражену їжу.
Стафілокок може впливати на різні органи, викликаючи захворювання, такі як зараження крові, смертельні отруєння, бронхіт, ендокардит, менінгіт та інші інфекції.