Військові почекають: чому у Полтаві призупинили перейменування вулиць
Військові почекають: чому у Полтаві призупинили перейменування вулиць

Військові почекають: чому у Полтаві призупинили перейменування вулиць

Мають ухвалити новий алгоритм дій

В Україні триває декомунізація, в різних областях нашої країни вже встигли перейменувати безліч вулиць, у тому числі на честь військових. Втім, у Полтаві тимчасово припинили цей процес.

Про це повідомила Полтавська хвиля з посиланням на коментар пресслужби міської ради. Причиною призупинення процесу перейменування стало те, що в місті планують створити Програму героїзації, у якій пропишуть процедуру та алгоритм дій.

Зазначається, що до комісії з питань перейменувань громади надійшла пропозиція щодо призупинення процесу перейменувань вулиць та інших топонімів на честь військових. Натомість як сказали в міській раді, пропонується повернутися до перейменувань після розгляду можливостей створення Програми героїзації. Бо станом на зараз не всі мають змогу подати відповідні подання.

У Полтавській громаді минулого року почали розглядати питання перейменування вулиць. Вже у березні затвердили нові назви вулиць, а в травні 2023 року змінили назви для майже сотні вулиць. Загалом в цьому регіоні планують перейменувати близько п’яти сотень вулиць.

Раніше "Телеграф" писав, що мешканці Первомайська на Миколаївщині проголосували за нову назву міста. Тепер очікується розгляд на сесії.

Теги по теме
Полтава
Источник материала
Поделиться сюжетом