Невідомий відкрив стрілянину в центрі Праги: є жертви
Невідомий відкрив стрілянину в центрі Праги: є жертви

Невідомий відкрив стрілянину в центрі Праги: є жертви

Чеська поліція повідомляє, що в результаті стрілянини біля університету в центрі Праги були вбиті і поранені люди.

Як повідомляє BBC, інцидент стався на факультеті мистецтв Карлового університету, розташованому на площі Яна Палаха. Влада заявила, що вся площа і прилегла територія були закриті. Поліція Чехії повідомляє, що стрілка ліквідували, є кілька загиблих і десятки поранених. Пізніше мер Праги уточнив, що стрілок наклав на себе руки.

За інформацією ЗМІ, стрілець стояв на даху факультету мистецтв. Співробітникам і студентам було наказано замкнутися в аудиторіях. До місця події направляються додаткові підрозділи поліції.

Частині людей вдалося втекти з будівлі університету. Поліція повідомляє, що в університеті забарикадувалася величезна кількість студентів і працівників навчального закладу.

"Все сталося півгодини тому, може, годину тому. Пострілів було чути дофіга. Ще [вибух] на зразок гранати або щось таке. Зараз чути тільки крики", - цитує телеграм-канал Astra студентку, яка забарикадувалася в одній з аудиторій.

Інциденти зі стріляниною у світі

У штаті Флорида загинули дві людини, ще 18 отримали поранення в результаті стрілянини і "бійки між двома групами людей" в місті Тампа.

Як повідомляє CNN, інцидент стався в ніч на 29 жовтня в районі Тампи Ібор-Сіті. За словами начальника поліції Тампи Лі Беркоу, стріляли щонайменше двоє. Поки невідомо, чи всі 18 постраждалих в результаті інциденту отримали вогнепальні або інші травми.

Теги по теме
Чехия стрельба
Источник материала
Поделиться сюжетом