Уперше за півтора року: генерали Китаю і США провели відеопереговори
Уперше за півтора року: генерали Китаю і США провели відеопереговори

Уперше за півтора року: генерали Китаю і США провели відеопереговори

Генерал Лю підкреслив, що ключем до розвитку здорових, стабільних і стійких військових відносин між країнами є “правильне сприйняття Китаю Сполученими Штатами” і врахування інтересів та занепокоєння Китаю.

Керівники об’єднаних штабів армій Китаю і США – генерали Лю Чженьлі та Чарльз К. Браун – вперше за понад півтора року провели переговори у форматі відеоконференції. Про це сьогодні, 22 грудня, пресслужба міноборони Китаю.

Генерал Лю підкреслив, що ключем до розвитку здорових, стабільних і стійких військових відносин між країнами є “правильне сприйняття Китаю Сполученими Штатами” і врахування інтересів та занепокоєння Китаю, зокрема в тайванському питанні.

“Генерал Лю наголосив, що питання Тайваню є суто внутрішньою справою Китаю, яка не терпить зовнішнього втручання, і китайські військові будуть рішуче захищати національний суверенітет і територіальну цілісність своєї країни”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що Лю закликав Сполучені Штати “щиро поважати територіальний суверенітет, морські права й інтереси Китаю в Південно-Китайському морі та бути розважливими у своїх заявах і діях заради просування китайсько-американських відносин”.

Пресслужба Пентагону повідомляє, що генерал Браун наголосив на важливості збереження відкритих ліній зв’язку між військовими США і Китаю.

“Генерал Браун підтвердив важливість участі Народно-визвольної армії Китаю в предметному діалозі, щоб зменшити ймовірність непорозумінь”, – йдеться в повідомленні Міноборони США.

Нагадаємо, раніше лідер КНР Сі Цзіньпін заявляв, що Китай готовий співпрацювати зі США, оскільки обидві сторони намагаються врегулювати розбіжності та працюють разом, щоб відповісти на глобальні виклики.



Теги по теме
США переговоры
Источник материала
loader
loader