Довічний вирок: у Донецьку засудили бійців ЗСУ за "вбивство" маріупольців
Довічний вирок: у Донецьку засудили бійців ЗСУ за "вбивство" маріупольців

Довічний вирок: у Донецьку засудили бійців ЗСУ за "вбивство" маріупольців

Українським військовослужбовцям, які тримали оборону на комбінаті Ілліча, звинуватили по двох статтях — вбивство і жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території.

Верховний суд окупованої частини Донецької області засудив військовослужбовців ЗСУ до довічного позбавлення волі за звинуваченням у вбивстві мирних жителів Маріуполя в березні 2022 року. Про це повідомляє Генпрокуратура Росії.

За версією обвинувачення, четверо військових — Євген Якубенко, Дмитро Латишев, Володимир Кучеренко та Сергій Балицький, перебуваючи на території Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча, вбили пострілами з автоматів 12 мирних жителів. Ще двох людей було поранено.

"Військовослужбовцям інкримінували дві статті — про вбивство і про жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території. Суд призначив їм відбування покарання в колонії особливого режиму", — зазначає в інформації російське видання Meduza.

Крім того, на окупованому Донбасі засуджено ще одного військовослужбовця ЗСУ — 25-річного водія 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Дениса Рашплю. Він нібито в період із 28 лютого до 9 квітня 2022 року, перебуваючи на бойових позиціях, розташованих на території підприємства "Азовзагальномаш" у Маріуполі, виконував злочинні накази командирів і розстріляв з автомата 25 громадян.

"У результаті 16 із них загинули, іншим вдалося врятуватися. Усі потерпілі були мирними жителями, які не беруть участі в бойових діях", — пише Генпрокуратура РФ.

Дениса Рашплю засудили до 22 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму.

Важливо "Приліт по будівлі МВС": в окупованому Донецьку пролунали вибухи (фото, відео)

Головний бухгалтер "МВС" так званої "ДНР" у Волновасі Олена Кириченко загинула в ДТП, винуватцем якої став п'яний російський військовий.

Нагадаємо, у Чехії судитимуть "почесного консула ДНР". Жінку пропонують покарати за підбурювання до ненависті проти України.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донецкая область военные ДНР Донецк
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны