Киянок зі складними вагітностями спостерігатимуть цілодобово за допомогою спецдевайса
Киянок зі складними вагітностями спостерігатимуть цілодобово за допомогою спецдевайса

Киянок зі складними вагітностями спостерігатимуть цілодобово за допомогою спецдевайса

Уперше вагітні киянки з високими перинатальними та акушерськими ризиками отримали можливість цілодобового домашнього спостереження та лікарського контролю за станом ще ненародженої дитини.

Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я (ДОЗ) КМВА Валентина Гінзбург.

За рахунок столичного бюджету

Повідомляється, що необхідне обладнання було закуплено коштом столичного бюджету, а впровадження проєкту покладено на створений окремим наказом ДОЗ Координаційний центр.

Зараз дивляться

Валентина Гінзбург зазначила, що реалізація цього нескладного в користуванні для вагітної та водночас ефективного високотехнологічного проєкту може зберегти не одне життя.

– Адже швидке виявлення проблеми внутрішньоутробного стану плода дає змогу вчасно зреагувати та попередити загрозливі ситуації, які можуть призвести до завмирання вагітності, – зазначила Гінзбург.

Моніторинг серця плода

Фетальний доплер – так називається медичний девайс – використовується для моніторингу серцевих скорочень плода у ІІ та ІІІ триместрах вагітності. Завдяки йому ще ненароджена дитина цілодобово перебуває під пильним триступеневим контролем.

– Бачити, чи все добре, чи є проблема, в умовах реального часу може сама вагітна та її акушер-гінеколог, а для контролю – ще й фахівець Координаційного центру, – розповіла голова ДОЗ.

Вчасно зреагувати на порушення

За словами Валентини Гінзбург, невеликий гаджет за допомогою спеціального застосунку в смартфоні дає змогу і самій майбутній мамі, і лікарям постійно відслідковувати те, що відбувається з майбутнім малюком, і вчасно зреагувати в разі виявлення порушень.

При цьому жінка продовжує жити звичним життям без необхідності перебувати в стаціонарі або щодня здійснювати контрольні візити в клініку.

Дані з особистого кабінету

Зазначається, що зі смартфона вагітної всі дані потрапляють в її особистий кабінет, доступ до якого мають медики. Крім того, у разі загрози плоду, на мобільний телефон лікарів миттєво надходить відповідне повідомлення.

Валентина Гінзбург зауважила, що визначати, чи потрібне конкретній вагітній жінці таке дистанційне спостереження та протягом якого часу, має винятково лікар, який аналізує її діагноз та поточний стан здоров’я.

Теги по теме
Киев беременность
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны