Блогер поділилася секретом, з яким холодець виходить завжди
Блогер поділилася секретом, з яким холодець виходить завжди

Блогер поділилася секретом, з яким холодець виходить завжди

Блогер поділилася секретом, з яким холодець виходить завжди.

Холодець – це улюблена страва багатьох українців, без якої не обходиться новорічний стіл.

Рецепт холодцю, який виходить у всіх.

Вам знадобиться.

1 велике або 2 маленьких великих крила (вага десь 1,2 кг) 1 яловича качалка вагою 700-800 г одним шматком 1 яловичий хвіст вагою 700-800 г.

Набір овочів: 1 цибулина, 1-2 моркви, селера коренева, петрушка коренева, зелена частина цибулі порей, стебла петрушки або кропу.

Спеції: 5-6 лаврових листів, 1 чайна ложка чорного перцю, 1 чайна ложка духмяного перцю, 3 великі зубчика часнику, сіль за смаком.

Мʼясо в каструлі залийте холодною водою, доведіть до кипіння, воду злийте, каструлю і мʼясо промийте.

Щільно складіть в каструлю, залийте холодною водою, щоб вона ледве прикрила мʼясо, додайте овочі і спеції, посоліть.

Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму.

Варіть 6-10 годин.

Мʼясо дістаньте з бульйону, бульйон процідіть.

Потім треба розібрати м’ясо, відділити від кісток, розібрати на волокна.

Часник дрібно натріть, змішайте з мʼясом.

Розкладіть мʼясо у форми.

З бульйону зніміть жир, розлийте по формах.

Поставте в холодильник на 12 годин.

Блогер поділилася важливою порадою.

"Перевіряйте холодець на сіль! Бо після застигання холодець стане менш солоним, ніж в гарячому виді.

Варіантів мʼяса більше, особисто я зі свинячими копитцями (ніжками) не люблю готувати", – написала Дорошкевич.

Дивіться також, три незвичні закуски з червоної ікри до святкового столу.

Джерело матеріала
loader
loader