20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
СБУ оголосила підозру власнику алкогольного холдингу "Хортиця" Черняку
СБУ оголосила підозру власнику алкогольного холдингу "Хортиця" Черняку

СБУ оголосила підозру власнику алкогольного холдингу "Хортиця" Черняку

Служба безпеки України зібрала доказову базу, що власник найбільшого в Україні алкогольного холдингу "Хортиця" Євген Черняк займався фінансуванням збройної агресії РФ. Про це повідомила прес-служба СБУ,

За даними слідства, незважаючи на повномасштабне вторгнення, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором. Про це СБУ повідомила у п'ятницю.

- 2022 року підприємства українського бізнесмена перерахували до російського бюджету близько 6 млрд гривень через сплату податків і зборів. Підприємства Черняка розташовані у чотирьох країнах Центральної Азії та Південного Кавказу закуповували промислові обсяги спирту та інших продуктів у Росії, - йдеться у повідомленні.

У ході обшуків в офісах холдингу в Україні виявлено документи та інші матеріальні докази незаконної діяльності на користь країни-агресора. Слідчі СБУ оголосили про підозру у сприянні державі-агресору Євгену Черняку та ще шести топ-менеджерам його компаній. Вони зазнають кримінального переслідування за статтею про допомогу державі-агресору, скоєному за попередньою змовою групою осіб.

18 серпня суд Москви заочно заарештував Черняка, за допомогу українській армії його звинувачували у «фінансуванні тероризму».

2021 року «Хортиця» очолила ринок горілки в Росії. Однак після агресії Росії в Україну Global Spirits позбавили ліцензії на виробництво Росії та Білорусі. Постачання до Росії припинилися в 2014 році. У травні 2022 року заводи Global Spirits змінили власника в РФ, переходячи до Олександра Беспалова. ЗМІ повідомляють, що Євген Черняк поза Україною, а на початку війни він організував гуманітарну допомогу з Польщі, Австрії та Чехії.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны