Зірка "Вікінгів" Кетрін Винник приготувала борщ і передала "привіт" українцям. Відео
Зірка "Вікінгів" Кетрін Винник приготувала борщ і передала "привіт" українцям. Відео

Зірка "Вікінгів" Кетрін Винник приготувала борщ і передала "привіт" українцям. Відео

Канадська акторка українського походження Кетрін Винник вирішила згадати про своє коріння та приготувала борщ. Напам'ять рецепт не знала, тому готувала за відео в YouTube.

Ймовірно, своєю Instagram-розповіддю акторка хотіла нагадати, що підтримує українців, допомагає та не забуває про батьківщину. Кетрін назвала це "спробою приготувати український борщ" та передала "привіт" співвітчизникам, додавши емодзі жовтого та блакитного сердечок.

Ймовірно, акторка варить страву вперше. У відео вона хвалиться борщем та показує, що готує його за сімейним рецептом американки Анастасії.

Кетрін наголосила на тому, що він саме український, адже іноземці усе ще присвоюють страву Росії. Так, наприклад, у турецькому "МайстерШефі" борщ назвалиросійським. Ця страва є "нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО", тому важливо розповсюджувати приналежність її саме до України.

Зокрема, це не вперше, коли Кетрін підтримує українські традиції та Україну. З березня 2023 року вона стала амбасадоркою президентської програми United24. Кетрін є першою канадкою, яка долучилася до платформи. Ще з березня 2022 року Винник разом із мамою заснувала благодійний фонд для допомоги українцям The Winnick Foundation, який працює і досі.

Акторка активно ділиться із результатами роботи в Instagram та розповідає Президенту Володимиру Зеленському про досягнення. Так, останній свій викладений допис вона присвятила подяці за донати, невеличким підсумкам року та розмові із Зеленським.

OBOZ.UA також писав, що після повномасштабного вторгнення Росія намагається довести, що борщ, це все ж "їхня народна страва". Так, представниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова навіть звинуватила українців у "нацизмі" та "екстремізмі" через те, що "вони не хочуть ділитися борщем".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом