Один з пунктів пропуску в Польщу перекрито: на кордоні виникли суперечки, кого з чоловіків можна випускати
Один з пунктів пропуску в Польщу перекрито: на кордоні виникли суперечки, кого з чоловіків можна випускати

Один з пунктів пропуску в Польщу перекрито: на кордоні виникли суперечки, кого з чоловіків можна випускати

Поліція Львівській області повідомила про те, що у селі Шегині тимчасово перекрито пункт пропуску в Польщу. Офіційно причину не повідомили .

"У селі Шегині, на кордоні тимчасово перекритий рух. Проїзд не можливий. Врахуйте цю інформацію та оберіть для себе інший маршрут руху",– зазначають в поліції. Проте кілька годин тому в соцмережах обурювались: на цьому пункті пропуску перестали пропускати без додаткових документів чоловіків з третьою групою інвалідності. Начебто тепер у них вимагають довідку з військомату про те, що їх знято з обліку. 

Згідно з проєктом закону про зміни до мобілізації в Україні хочуть скасувати відстрочку від мобілізації для чоловіків з третьою групою інвалідності. Така новина призвела до того, що чоловіки з третьою групою почали масово покидати країну. 

На кордоні утворились черги. А після того, як прикордонники почали більш прискіпливо перевіряти інформацію, між правоохоронцями та чоловіками з інвалідністю третьою групи виникли суперечки. Однак досі не відомо, хто саме перекрив кордон. 

Зазначимо, за останню добу за спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 16 осіб – 1 з них намагалась незаконно перетнути кордон у пункті пропуску, ще 15 було затримано поза визначеними пунктами перетину.

На виїзд з країни не пропущено 7 чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку. У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336, 358 Кримінального кодексу України.

Як писав OBOZ.UA:

– Троє колишніх депутатів Верховної Ради України після початку повномасштабного вторгнення виїхали з країни й більше не повернулися. Сергій Кацуба, Олександр Третьяков та Олександр Зац втекли за кордон за системою "Шлях" під виглядом волонтерів, заявили ЗМІ.

– Раніше в районі села Унтилівка Роздільнянського району Одеської області спіймали чотирьох ухилянтів. Виявити порушників, які хотіли незаконно потрапити до Молдови, прикордонникам допоміг дрон із тепловізором.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом