Світові зірки виконали Щедрик на знак підтримки України
Світові зірки виконали Щедрик на знак підтримки України

Світові зірки виконали Щедрик на знак підтримки України

Світові зірки-амбасадори платформи United24 привітали українців з прийдешнім Новим роком, виконавши українською Щедрик.

Світові зірки виконали Щедрик

Відкриває та завершує відеолистівку Марк Гемілл, відомий за роллю Люка Скайвокера в культовій фантастичній сазі Зоряні війни. Він записав рядки Щедрика українською разом зі своїм песиком.

Також у відео зʼявилися зірка Вікингів Кетрін Винник, актор та продюсер Лієв Шрайбер, актори Міша Коллінз та Марк Стронг, засновник World Central Kitchen Хосе Андрес, тенісистка Еліна Світоліна, історик Тімоті Снайдер зі своїм котом та режисер Мішель Азанавічус.

Зараз дивляться

– Тепер відома на весь світ українська пісня існує й у версії від наших амбасадорів. На знак солідарності з усіма, хто вже другий рік поспіль зустрічає свята в умовах повномасштабної війни, – зазначено в дописі.

Український композитор Микола Леонтовичем створив хорову обробку Щедрика понад 120 років тому. З тих пір вона стала однією з найвідоміших різдвяно-новорічних пісень в усьому світі. У 1930-х американський композитор українського походження Петро Вільговський видав англійську версію Щедрика Carol of the Bells, що перетворилась на міжнародний гімн Різдва.

Источник материала
Поделиться сюжетом