Чи доведеться з кожного поповнення картки платити податок: Гетманцев розповів про "божевільного експерта"
Чи доведеться з кожного поповнення картки платити податок: Гетманцев розповів про "божевільного експерта"

Чи доведеться з кожного поповнення картки платити податок: Гетманцев розповів про "божевільного експерта"

В Україні не будуть вводити податок в 18% на всі поповнення банківської картки. Це інформація - "свідоме чи не свідоме проросійське ІПСО", подібних планів немає.

Про це на своїй сторінці в Telegram написав голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він заявив, що "про черговий самопроголошений божевільний експерт у звичній спробі пошуку дешевого хайпу" поширив інформацію про новий податок з усіх надходжень на картку. "Експерт" послався на Національну стратегію доходів, однак у ній про це немає жодного слова. При цьому ЗМІ та українці у соцмережах рознесли цю "новину".

В Нацстратегії йдеться лише про те, що податкова отримає доступ до інформації щодо стану рахунку. Як писав OBOZ.UA, це допоможе податківцям контролювати доходи українців, з яких не сплатили податки. Дійсно, за законом з додаткового доходу треба щороку заплатити податок в розмірі 18%. Але для цього треба самостійно прийти в податкову та заповнити декларацію. Водночас з зарплати податки за своїх співробітників платить роботодавець (вираховує з зарплати). Новий податок вводити не планують.

Про те, що в Україні будуть нараховувати податки на всі перекази, написав на своїй сторінці в Facebook директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін. Він розкритикував Нацстратегію, при тому в дійсно в своєму дописі не зазначив, що в стратегії йдеться лише про можливість перевіряти доходи, а не про введення нового податку. Мета таких змін – стимулювати поповнення бюджету та адаптувати українське законодавство до європейського.

Раніше OBOZ.UA писав про те, які податки дійсно планують підвищити в Національній стратегії доходів. Йдеться в першу чергу про нові правила для "ФОПів".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом