Пропонував приєднати східні регіони до Росії: СБУ затримала ексчиновника – агента ФСБ
Пропонував приєднати східні регіони до Росії: СБУ затримала ексчиновника – агента ФСБ

Пропонував приєднати східні регіони до Росії: СБУ затримала ексчиновника – агента ФСБ

Йдеться про ексчиновника, який раніше працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості. Його затримала контррозвідка Служби безпеки.

Вихваляв агресивну політику Кремля щодо України

Колишній український посадовець був агентом ФСБ. Він проводив інформаційні диверсії проти України.

Після звільнення з державної служби у 2014 році почав позиціювати себе як "політексперт" та автор видань, в яких вихваляв агресивну політику Кремля щодо України.

З того часу перебував на прямому зв'язку з одним з керівників 5-ї служби ФСБ, що координував його інформаційно-підривну діяльність проти нашої держави.

Також російський агент співпрацював з терористом Пасічником, якому надавав "експертні" рекомендації щодо посилення репресій проти українських патріотів у тимчасово окупованому Луганську,
– зазначили в СБУ.

Окрім того, фігурант публікував у соцмережах дописи, в яких пропонував "приєднати" східні регіони України до складу Ростовської області.

Усі факти злочинної діяльності ворожого агента вже задокументували розвідники СБУ. До речі, його затримали у власному помешканні.

Комплексна судова психолого-лінгвістична експертиза підтвердила, що документальні матеріали, підготовлені фігурантом на замовлення ФСБ, спрямовані проти державної безпеки України,
– підкреслили в СБУ.

У Києві затримали агента ФСБ / Фото СБУ

Під час обшуків виявили відзнаку "За взаємодію"

Під час обшуків у помешканні та автомобілі зрадника вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони й документи, що підтверджують його підривну діяльність на користь Росії.

Окрім того, у фігуранта знайшли відзнаку "За взаємодію" від представників держави-агресора, а також заборонену комуністичну та прокремлівську символіку.

Нагорода ексчиновника
Український ексчиновник отримав від агресора відзнаку "За взаємодію" / Фото СБУ

СБУ повідомила затриманому про підозру за 2 статтями, – "Колабораційна діяльність", "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

Зауважимо, що 2 січня СБУ заблокувала вебкамери, які "засвітили" роботу ППО під час масованої атакина Київ. Російські спецслужби зламали дві камери, щоб шпигувати за Силами оборони.

Теги по теме
СБУ Криминал
Источник материала
loader
loader