20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пішов із життя екс-глава Верховної Ради Олександр Ткаченко
Пішов із життя екс-глава Верховної Ради Олександр Ткаченко

Пішов із життя екс-глава Верховної Ради Олександр Ткаченко

На 85-му році життя помер український політик та екс-голова Верховної Ради Олександр Ткаченко.
Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на слова його багаторічного помічника Бориса Кириченка.

Ткаченко родом із Черкаської області. У другій половині 80-х років та на початку 90-х працював на міністерських посадах в уряді УРСР, був заступником голови уряду. У 1994-2022 році був депутатом Верховної Ради від Селянської партії (1994-1998 – перший заступник голови Ради, у 1998-2000 – голова Ради), а у 2002-2012 – від Комуністичної партії.

Ткаченко був в опозиції до президента Леоніда Кучми. Багатьом він запам'ятався своєю знаменитою фразою "Я не перший, але й не другий". Так він відповів на запитання хто в Україні головніше: президент чи голова парламенту.

Останні 10 років життя тяжко хворів та пересувався на інвалідному візку. Попередньо, прощання з політиком відбудеться у суботу, 6 січня, у ритуальній залі у лікарні у Феофанії.

Раніше стало відомо, що у Києві на 72 році життя помер правнук видатного українського поета та прозаїка Івана Франка Юрій Юрачковський. 2001 року Юрій поїхав на роботу в США, де пропрацював 10 років. Крім того, відомо, що він був чемпіоном і володарем кубка України з бриджу, а 2003 року посів друге місце на чемпіонаті Нью-Йорка з бриджу.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом