20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Безуглу зняли з посади заступника голови комітету з нацбезпеки
Безуглу зняли з посади заступника голови комітету з нацбезпеки

Безуглу зняли з посади заступника голови комітету з нацбезпеки

Комітет з питань безпеки, оборони та розвідки усунув народного депутата від "Слуги народу" Мар'яну Безуглу з посади заступника голови Комітету. Про це повідомив народний депутат Вадим Іванченко.

- Я особисто голосував за. Вважаю, що у Верховній Раді на посадах мають бути люди, які посилюють наші позиції — у політичному та інформаційному просторах, - написав він у соцмережі.

У відповідь на це вона звернулася до комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки і заявила, що такі рішення можна приймати лише шляхом голосування у залі.

26 листопада Безугла заявила, що головне військове командування України має бути замінене, оскільки воно не надало конкретного плану на 2024 рік. Також вона заявляла, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито не зміг надати інформацію про плани країни на наступний рік, що створює проблеми з розробки бюджету на 2024 рік. У відповідь на цю заяву прес-служба партії "Слуга народу" повідомила, що Безугла сама несе відповідальність за свої слова.

У травні 2022 року нардеп запропонувала законопроект, який передбачає можливість "розстрілу" військових-дезертирів. Також вона у соціальних мережах звинувачувала військового журналіста Юрія Бутусова у співпраці з Росією та закликала СБУ вжити заходів. У липні 2023 року Безугла заявляла, що керівником музею Голодомору не може бути людина з ожирінням, маючи на увазі Лесю Гасіджак.

 

Теги по теме
Верховная Рада Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом