Олег Постернак розповів, як дисбаланс у регіональній політиці впливає на фронт
Олег Постернак розповів, як дисбаланс у регіональній політиці впливає на фронт

Олег Постернак розповів, як дисбаланс у регіональній політиці впливає на фронт

Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Все ж таки є зараз дисбаланс у регіональній політиці, бо є прифронтові території, громади, у яких ситуація катастрофічна. Наприклад, із соціальною структурою, з опаленням, з електрозабезпеченням. І ми розуміємо, що наявність ствольної і реактивної артилерії з боку рф, доступ балістичного озброєння суттєвий», - розповідає Олег Постернак.

До того ж, додає він, проблеми не тільки у прифронтових територій, але й у тих, що трохи далі, прилітає, може, не так, але вони недоотримують гроші, не мають стратегію розвитку, інвестицій. Так само, зазначає експерт, можна згадати регіони, орієнтовані на аграрію і залежні від неї, там сезону нема вже 2 роки, проблеми з експортом через поляків. Принагідно він згадує, як президент відзначив на брифінгу, що, завдяки Румунії, вдалося зняти багато питань з експортом.

«Велике досягнення – це розблокування акваторії Чорного моря. Я дивився статистику, що основний фрахт величезних тоннажних зерновозів пішов тільки з листопада. Такі серйозні судна якраз почали заходити наприкінці листопада, у грудні. Тобто якраз тільки наприкінці року цей моховик нашого зернового експорту через новий шлях тільки почав розкручуватися», - зазначає Олег Постернак.

Як пояснює гість програми, ці моменти дуже важливі, тому що інфраструктурні питання – це не економічний фронт, це економічний тил, який забезпечує основний фронт. І він, підкреслює експерт, має працювати, тому що на утримання одного військового треба 6 працездатних цивільних.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны