Олексій Дурнєв: мені соромно, що я висміював україномовних людей і тих, хто підтримував Майдан
Олексій Дурнєв: мені соромно, що я висміював україномовних людей і тих, хто підтримував Майдан

Олексій Дурнєв: мені соромно, що я висміював україномовних людей і тих, хто підтримував Майдан

Популярний український ведучий, блогер та комік Олексій Дурнєв визнає, що до повномасштабного вторгнення не мав свідомої громадянської позиції. Це проявлялося, зокрема, в тому, що шоумен "жартував" про україномовних співвітчизників, а також тих, хто підтримував Євромайдан. Зараз Дурнєв усвідомлює, що його гумор був недоречним і для багатьох травмуючим.

За словами ведучого, він і досі зустрічається з хейтом за свої старі висловлювання. Каже, що лише зараз зрозумів, якими болісними були деякі його "жарти" для окремих українців. Для тих, хто ще у 2013-2014 роках усвідомив необхідність сепаруватися від усього російського та Росії безпосередньо. Своїми думками з цього приводу Дурнєв поділився в інтервʼю для YouTube-каналу "РОЗМОВА".

"Я раніше дуже сильно висміював, як мені здавалося, людей, зокрема, україномовних, тих, хто підтримував Майдан. Я вигадував якісь історії, жартував з цього. Доходило до того, що мені дзвонили з ТЕТу, де я працював на той момент, і казали: "Припини це писати! Це не смішно". А мені здавалося, що я дуже влучно жартую. Зараз я розумію, що це могло травмувати багатьох людей і не варто було цього робити. Це було не стільки смішно, як травмуюче. Можливо, я саме це за мету перед собою і ставив: більше травмувати, викликати якусь реакцію в людей", – пригадав Олексій.

Блогер щиро говорить, що зараз йому соромно за власну несвідому позицію тих років.

"Так, мені соромно за це. Цього можна було не робити. Я зараз, коли потрапляю на ці публікації, у соцмережах же нагадує "10 років тому ви сказали", і я навіть не бачу, де я там намагався пожартувати. Коли ти дорослішаєш, ти розумієш, що не про все можна так жартувати, що деяким людям просто зараз буде дуже болючим це прочитати", – поділився шоумен.

Блогер зауважив, що йому вже після 24 лютого 2022 року кілька разів "прилітало" за ті "жарти", але не багато. Утім, деякі інтернет-користувачі досі шукають старі провокативні вислови Дурнєва та публікують їх у спробах нагадати суспільству про минулі помилки зірки. Сам же шоумен запевняє, що ніяк на це не реагує.

"Я не можу цього змінити. Але я і вважаю, що я не найгірша людина з минулого, яка нашкодила Україні. Враховуючи те, що у нас процеси розкрадання країни не зупинялися ні на секунду в той момент. І чомусь прилітає мені, а не політикам, які були при владі в той момент і досі залишаються в Україні", – зауважив Дурнєв.

Як писав OBOZ.UA, раніше Дурнєв зізнався, що особливо тяжко переживав і продовжує переживати новини з окупованого нині Маріуполя, звідки він родом. Проте шоумен спробував навіть у такій жахливій ситуації знайти позитивний момент. На його думку, після перемоги України у війні та повернення всіх захоплених Росією територій у Маріуполя буде шанс переродитися на щось нове і навіть стати одним із найсучасніших міст у світі.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом