Уже не генерал-майор: Зеленський підвищив у званні главу СБУ
Уже не генерал-майор: Зеленський підвищив у званні главу СБУ

Уже не генерал-майор: Зеленський підвищив у званні главу СБУ

У вересні 2023 року український лідер підвищив у званні главу ГУР Олексія Буданова. Тоді він отримав військове звання генерал-лейтенанта.

Зеленський підвищив у військових званнях

Президент України 6 січня підписав указ про отримання нового військового звання главою СБУ Василем Малюком.

Присвоїти військове звання генерал-лейтенанта генерал-майору Малюку Василю Васильовичу – голові Служби безпеки України,
– йдеться в повідомленні Офісу Президента.

Указ про призначення нового військового звання Василеві Малюку / Скриншот 24 Каналу

Малюк очолює СБУ з лютого 2023 року. За цей час спецслужба здійснила чимало успішних спецоперацій. Серед них є і другий підрив Кримського мосту у липні 2023 року.

Водночас нове військове звання отримав заступник голови СБУ Олександр Поклад.

Присвоїти військове звання генерал-майора бригадному генералу Покладу Олександру Валентиновичу – заступнику голови Служби безпеки України,
– мовиться на сайті президента.

Уже не генерал-майор: Зеленський підвищив у званні главу СБУ - Фото 1Указ про призначення нового військового звання Олександру Покладу / Скриншот 24 Каналу

Діяльність СБУ: останні новини

  • 4 січня СБУ викрила "блогерів". Під час масованого обстрілу по Україні 2 січня 4 людини зняли ворожі "прильоти" по місту та розмістили відповідні медіафайли у соцмережах. Ці відео миттєво одразу "підхопили" численні пропагандистські пабліки країни-агресора та інформресурси російських спецслужб. Служба безпеки виявила мобільні телефони, які вони використовували для фіксації та поширення забороненого контенту.
  • У Києві 5 січня СБУ затримала власника агрохолдингу за підозрою в постачанні харчів російським загарбникам на лівобережжі Херсонської області. Фігуранта справи затримали у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу на територію держави-агресорки. У СБУ заявили, що фігурант ще у травні 2022 року організував "перереєстрацію" агрокомпанії в окупаційному "управлінні федеральної податкової служби Росії по Херсонській області".
  • Водночас на Київщині було виявлено підприємство, яке здійснювало гуртове постачання засобів тактичної медицини у Росію. Виробництво займалося виготовленням гумових та пластмасових виробів. Ці елементи є частиною військового спорядження. Відповідно до матеріалів справи, протягом 2022 – 2023 років, підозрювані надіслали у Росію декілька великих партій бинтів та тактичних джгутів. Загальна сума постачань склала 40 мільйонів гривень.
Теги по теме
Владимир Зеленский СБУ
Источник материала
loader
loader