В Україну прибули американські броньовики LAVR Titan-DS: що про них відомо. Фото
В Україну прибули американські броньовики LAVR Titan-DS: що про них відомо. Фото

В Україну прибули американські броньовики LAVR Titan-DS: що про них відомо. Фото

В Україну прибула чергова партія надсучасних бронемашин LAVR TITAN-DS, виробництва компанії LAVR International, які призначені для ведення активних бойових дій. Наші військові вже оцінили американські броньовики.

Про це повідомив волонтер, координатор ВГО "Стоп Корпуції" та воєнний кореспондент Роман Бочкала уTelegram. Воєнкор також опублікував фото бронеавтомобілів.

Як пояснив журналіст, ці автомобілі виготовлені на базі Ford F-550, що робить їх достатньо просторими. Вони надійно захищені бронею Titan-DS, яка витримує трикратне влучення з гвинтівки M-16 (калібр 5,56 мм) з відстані 10 м.

Броньовики LAVR TITAN-DS оснащені всім необхідним для успішного пересування на передовій. У машині може одночасно сидіти до 8 людей, що має велике зхначення для наших військових.

Роман Бочкала також додав, що українські захисники вже встигли надати перші відгуки про LAVR TITAN-DS.

"Схвальні відгуки броньовики LAVR вже отримали від десантників 81-ї ОАБр. Бійці підкреслюють хорошу маневреність цих авто, а також бронезахист, який рятував військових не лише від куль, а й від уламків танкових снарядів", – розповів воєнкор.

Нагадаємо, що ЗСУ почали активно використовувати бронемашини LAVR, починаючи з кінця 2022 року.

Технічні характеристики бронеавтомобілів LAVR

Бронеавтомобілі LAVR "TITAN" належать до категорії багатозадачних мінно-стійких машин, що призначені для використання у зонах важких бойових дій. Цей високопрохідний, добре броньований автомобіль, обладнаний засобами вогневого ураження та, за необхідності, іншими опціями.

Броня LAVR витримує обстріл зі зброї калібру 5,45 мм та 7,62 мм, а також влучання уламків снарядів під час мінометного чи артилерійського обстрілу.

Бронеавтомобіль моделі LAVR "TITAN" S, який постачають в Україну, – це авто внутрішньої безпеки.

Побудовані вони на базі шасі Toyota Land Cruiser 70, Ford 550 та Dodge Ram. Машини мають V-подібне протимінне днище, що надважливо в умовах бойових дій.

Рівень бронезахисту цієї комплектації – B6, що витримує трикратне влучення з гвинтівки M-16 (калібр 5,56) з 10-метрової відстані.

Місткість машини передбачає одночасне перебування до 8 людей особового складу.

Як повідомляв OBOZ.UA, першу партію бронеавтомобілів LAVR TITAN-DS українські військові, ймовірно, отримали ще у грудні 2022 року. Фотодокази цього надала OSINT-група "Ukraine Weapons Tracker and Observer".

Источник материала
Поделиться сюжетом