20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чекала Коляди, як пришестя Христа: Нікітюк розповіла, як заробляла гроші на Різдво
Чекала Коляди, як пришестя Христа: Нікітюк розповіла, як заробляла гроші на Різдво

Чекала Коляди, як пришестя Христа: Нікітюк розповіла, як заробляла гроші на Різдво

Телеведуча Нового каналу Леся Нікітюк пригадала, як співала традиційних українських пісень у дитинстві.

Як Леся Нікітюк святкувала Різдво в дитинстві

Цьогоріч українці вперше відсвяткували Різдво за новоюліанським календарем – 25 грудня. Перед Новим роком в оселях гучно лунали колядки, а потім щедрівки та посівалки.

Нікітюк зізналась, що в дитинстві завжди із нетерпінням чекала Різдво, щоб поколядувати.

Зараз дивляться

– Я чекала Коляди, як пришестя Христа. Мої батьки тоді працювали на заводі. Там часто не платили гроші. А якщо й платили, то зарплатня була близько 60 грн на місяць. А на Різдво з колядування я приносила 80 грн. Пам’ятаю, як перераховувала ті гроші, як ми шили гаманці, аби складати туди зароблене. Зазвичай в один клали по 25 копійок, в інший – по 50, ще в один – паперові купюри. Це було дуже круто! – згадала Леся в ефірі YouTube-проєкту Розкажи історію.

Також ведуча проєкту єПитання та суддя шоу Розсміши коміка по-новому, які навесні покаже Новий канал, закликала українців не здаватися, вірити та боротися за наше майбутнє.

– Я обожнюю українські традиції. Це те, що в нас ніхто не зможе забрати! Як і нашу свободу, віру та єдність. Хоч скільки б за всю українську історію нас намагалися знищити, ні в кого не вийшло й не вийде це зробити. Ми найсильніші! Українська коляда, українська пісня загалом – це те, що завжди піднімало та піднімає настрій людям. Підтримуйте це та кайфуйте від традицій. Ще раз всіх зі святами! – сказала Леся Нікітюк.

Теги по теме
Рождество
Источник материала
Поделиться сюжетом