19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Рік буде дуже складним": Порошенко закликав владу говорити людям правду
"Рік буде дуже складним": Порошенко закликав владу говорити людям правду

"Рік буде дуже складним": Порошенко закликав владу говорити людям правду

Верховна Рада України не повинна перетворитися на російську Держдуму. Влада на початку третього року повномасштабного вторгнення має визнати, що 2024 рік буде дуже складним, і сказати людям правду.

Про це з трибуни ВР заявив лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко.

Політик також закликав врешті спростити отримання статусу учасника бойових дій, заборонити московську церкву і зупинити атаки на ЗСУ.

"Вже немає сумніву, що третій рік війни буде складнішим за попередні два. Це – гірка правда життя, якою треба навчитися розмовляти з власним народом. Вона далека від солодкої брехні телемарафону на кшталт "кави в Ялті" і "влітку завершення війни". Брехня повністю демотивує український народ і перешкоджає мобілізації", – зауважив Петро Порошенко.

"Позиція нашої фракції – не повторювати помилки, які ви робили перед війною, коли ви півроку не ставили на голосування наші законопроєкти по укріпленню обороноздатності і збільшенню фінансування армії. Зараз ми вимагаємо негайно поставити і розглянути: перше – законопроєкт про "п’яту" колону Росії, московську церкву. Друге – треба негайно припинити спробу зіткнути військове і військово-політичне керівництво держави. І для цього розглянути законопроєкт про погодження з Головнокомандувачем призначення та звільнення командувачів. Він несе за це відповідальність, а можливості впливу не має ніякого", – зауважує Порошенко.

"Ми вимагаємо спростити процедуру надання УБД. Ми вимагаємо 30% ПДФО бригад повернути на рахунки бригад. Ми вимагаємо створити ТСК про фортифікаційні споруди, бо відсутність будівництва є злочином", – наголосив Порошенко.

"Керівництво парламенту має негайно скасувати заборону на трансляції засідань Верховної Ради, заборону на трансляції засідань погоджувальної ради і запустити журналістів у фойє. Кого ви боїтеся? Українського народу? Ні, ви боїтеся правди", – наголосив Порошенко.

"Керівництво парламенту має скасувати огидні і незаконні розпорядження про блокування виїзду депутатів та формування постійних делегацій в міжпарламентських об’єднаннях. Тому що це кримінальний злочин – перешкоджання міжпарламентській дипломатії. А самодурство ніколи не переможе дипломатію", – переконаний п’ятий президент.

Источник материала
Поделиться сюжетом