19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Колеги не відчувають "погоди" по суспільству": нардепка щодо закону про мобілізацію
"Колеги не відчувають "погоди" по суспільству": нардепка щодо закону про мобілізацію

"Колеги не відчувають "погоди" по суспільству": нардепка щодо закону про мобілізацію

Народна депутатка наголосила, що громадяни України мають не лише обов'язки, а й права.

Народна депутатка та членкиня Комітету Верховної Ради з питань безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська наголосила, що у новому законопроєкті про мобілізацію є не прийнятні норми, зокрема йдеться про права громадян України, які згідно Конституції, не можуть бути обмежені в період воєнного стану.  

Про це вона розповіла в ефірі "Еспресо".

Бобровська також зауважила, що деякі її колеги не відчувають настроїв суспільства.

"Мені інколи здається, що колеги не відчувають "погоди" по суспільству – живуть у новинах, живуть у Києві. Я знаю, як на це (законопроєкт про мобілізацію - ред.) реагують бізнес, виробництво. Як на це реагуюють прості люди, жінки. Українці не сприймають постійний батіг, залишаючись безправними. Мені здається, що багато наших революцій і подій навчило ось цієї поведінки із собою", - каже Бобровська.

Вона також зауважила, що українці вимагають поваги і вміють боротися за свої права.

"Ми (українці - ред.) готові віддавати за умови, що держава нас буде поважати і давати нам права, а не розказувати про обов'язки. Тому що запит іде на довіру і справедливість у суспільстві. Яка може бути довіра до органів державної влади, коли одні займаються бруківкою…. Не можна просто закрутити і гайки і сказати 10 тисяч (мобілізованих - ред.) йдуть. Чим вони будуть забезпечені? Що буде по озброєнню? Чим вони будуть воювати і як вони будуть прикриті?", - резюмувала Соломія Бобровська.

Источник материала
Поделиться сюжетом