1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
NASA перенесло місячну місію "Артеміда" на тлі невдачі посадкового модуля Peregrine
NASA перенесло місячну місію "Артеміда" на тлі невдачі посадкового модуля Peregrine

NASA перенесло місячну місію "Артеміда" на тлі невдачі посадкового модуля Peregrine

NASA перенесло місячну місію "Артеміда" на тлі невдачі із запуском приватного американського місячного посадкового модуля Peregrine. Про це йдеться на сайті Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору.

NASA тепер планує не кінець 2024 року, а вересень 2025 року для Artemis II - пілотованої місії навколо Місяця. Вересень 2026 року – для Artemis III, у ході якої планується висадити астронавтів поблизу Південного полюса Місяця. Місія Artemis IV, яка передбачає доставку житлового модуля на місячну орбітальну станцію Lunar Gateway, запланована на 2028 рік.

- Для безпечного виконання цих місій керівники агентств коригують графіки Artemis II та Artemis III, щоб дати командам можливість впоратися з проблемами, пов'язаними з новими розробками, операціями та інтеграцією, - йдеться у пресрелізі.

Адміністратор NASA Білл Нельсон зазначив, що безпека астронавтів є основним пріоритетом.

У NASA очікують, що місія Артеміда поверне людину на Місяць вперше з 1972 року після закінчення програми «Аполлон», закладе основу для довгострокових наукових досліджень на Місяці та підготує людські експедиції на Марс. У місії задіяні приватні компанії SpaceX та Axiom Space.

  • 8 січня з мису Канаверал у США запустили перший американський приватний місячний посадковий модуль Peregrine. 9 січня компанія Astrobotic Technology повідомила, що корабель не зможе приземлитися на поверхні Місяця 23 лютого через витік палива.
Теги по теме
NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом