Голова НАЗК уперше прокоментував протокол, який склав стосовно прем'єра Шмигаля
Голова НАЗК уперше прокоментував протокол, який склав стосовно прем'єра Шмигаля

Голова НАЗК уперше прокоментував протокол, який склав стосовно прем'єра Шмигаля

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков уперше прокоментував протокол, який склав стосовно прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Як передає "Інтерфакс-Україна", на пресконференції в Києві за підсумками чотирьох років роботи Новіков повторив інформацію пресслужби про те, що Шмигаль проігнорував виклики до НАЗК для надання пояснень у зв'язку з нібито розголошенням інформації про викривача корупції, тому агентство змушене було скласти протокол та направити до суду.

- Тут не може бути й мови про недоведення справи до кінця, оскільки роль національного агентства завершується на етапі направлення протоколу до суду. Далі в нас немає жодних повноважень у самому процесі. Далі - прокурори Офісу генерального прокурора підтримують цей протокол, і суд ухвалює рішення, незалежно від Нацагентства, - сказав голова НАЗК.

Олександр Новіков також звинуватив уряд у тому, що він з осені блокує виплату винагороди першим викривачам корупції, згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду.

- Більше того, ми з'ясували, що не просто блокується виплата винагороди викривачам, а й сам уряд в окремих випадках - протокол щодо прем'єр-міністра - порушує права викривачів, - заявив він.

Новіков повідомив також, що з 16 січня обов'язки глави НАЗК виконуватиме один з його заступників у зв'язку з закінченням терміну повноважень.

- У мене два заступники. Хто буде виконувачем обов'язків голови - буде визначено наказом Національного агентства сьогодні, - зазначив він.

  • 11 січня пресслужба НАЗК повідомила, що голова агентства Олександр Новіков склав протоколу щодо прем'єр-міністра Дениса Шмигаля за розголошення інформації про викривача корупції.
  • Прессекретар Шмигаля Ольга Куришко повідомила, що прем'єр не розголошував жодної інформації про викривача.
  • Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що документ має низьку юридичну якість та не має шансів на успіх.
  • Олександр Новіков виграв конкурс на посаду голови НАЗК 15 січня 2020 року. До цього він працював у Генпрокуратурі.
Теги по теме
Денис Шмыгаль
Источник материала
Поделиться сюжетом