Як розблокувати телефон через аварійний виклик – покрокова інструкція
Як розблокувати телефон через аварійний виклик – покрокова інструкція

Як розблокувати телефон через аварійний виклик – покрокова інструкція

Іноді телефон зависає та блокує певні функції або взагалі унеможливлює користування ґаджета. Зазвичай це трапляється у найнедоречніший момент, коли терміново потрібно бути на зв’язку. Однак вихід з такої ситуації є – розблокувати телефон можна через аварійний виклик.

Що таке аварійний виклик та як за його допомогою роблокувати телефон, читайте в матеріалі.

Що таке аварійний виклик

На більшості сучасних смартфонів передбачена функція аварійного виклику, яка дозволяє набрати номер телефону у таких ситуаціях:

Зараз дивляться
  • ґаджет заблокований;
  • смартфон вимагає введення PIN-коду;
  • для розблокування потрібен графічний ключ, який ви забули;
  • пристрій вимагає відбиток пальця чи розпізнавання обличчя і немає можливості це зробити (наприклад, через травму власника).

Аварійний виклик призначений для зв’язку з екстреними службами в разі виникнення надзвичайних ситуацій. За допомогою цієї функції користувач смартфона може викликати медичну допомогу, пожежників чи поліцію.

Як здійснити аварійний виклик

Для того щоб здійснити аварійний виклик на заблокованому телефоні, вам потрібно виконати такі кроки:

  1. Ввімкніть екран за допомогою натискання на кнопку увімкнення чи сенсор для сканування відбитку пальця.

  2. Активуйте екран розблокування. Для цього на різних смартфонах необхідно провести пальцем по екрану в певному напрямку (зліва направо або знизу вгору). Вказівка про це повинна відображатися на екрані.
  3. Після активації на екрані з’явиться вимога розблокувати телефон за допомогою одного зі способів захисту інформації (PIN-код, графічний ключ, відбиток пальця, розпізнавання обличчя), а також кнопка Екстрений виклик.
  4. Натисніть Екстрений виклик. Після цього з’явиться клавіатура, і ви зможете набрати будь-який номер телефону (наприклад, загальний аварійний номер в Україні – 112).

  5. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації, яка сталася з іншою людиною, за допомогою функції екстреного виклику в її смартфоні можна дізнатися інформацію:
    – ім’я;
    – медичні дані;
    – контакти родичів або інших осіб, з якими необхідно зв’язатися.

Щоб у разі надзвичайної ситуації рятувальники або ті люди, що опинилися поруч, могли скористатися  цією функцією, необхідно заздалегідь ввести свої дані у додатку Особиста безпека.

Після завершення аварійного виклику телефон деякий час буде розблокованим, щоб можна було викликати додаткову допомогу або повідомити близьким, що сталося.

Источник материала
Поделиться сюжетом