20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
рф буде намагатися через БРІКС повернутися з міжнародної ізоляції, - нардеп Пушкаренко
рф буде намагатися через БРІКС повернутися з міжнародної ізоляції, - нардеп Пушкаренко

рф буде намагатися через БРІКС повернутися з міжнародної ізоляції, - нардеп Пушкаренко

Він також зауважив, що БРІКС – це більшою мірою економічний майданчик, аніж політичний.

«Із 1 січня 2024 до обʼєднання БРІКС увійшли Єгипет, Іран, Саудівська Аравія, ОАЕ та Ефіопія. Це значне розширення, яке відбулося вперше за тривалий період: сумарна кількість населення нових країн-учасників об'єднання – близько 4 мільярдів осіб, а частка у світовому ВВП – 45%. Крім того, тут знаходиться майже половина всіх запасів світової нафти. Тому БРІКС – дуже серйозний економічний блок, якого не варто недооцінювати», – наголосив народний депутат.

Арсеній Пушкаренко окремо відзначив, що країни, які складають ядро організації, а це Китай, який відіграє ключову роль, Бразилія, росія, Індія та Південно-Африканська Республіка, розглядають БРІКС як представницький орган Глобального Півдня. Поки що економічний, а в перспективі – й політичний.

«Розширення БРІКС – це вже певний політичний крок, і росія цілком може намагатися скористатися таким інструментом. Тим більше, що цього року вона головує в цьому обʼєднанні», – вважає народний депутат.

Водночас він нагадав, що минулого року ПАР заявила, що виконає ордер МКС та арештує президента рф, якщо той прибуде до країни на Саміт організації, який проходив у Йоганнесбурзі. Тому замість путіна візит здійснив лавров. Також Арсеній Пушкаренко назвав позитивним сигналом для України відмову Аргентини вступати до БРІКС.

«Це ще одне свідчення того, що ми повинні активізувати діалог із країнами-учасницями цього обʼєднання», — наголосив народний депутат.

Источник материала
Поделиться сюжетом